«Карпати» після «Карпат»: оприлюднили склад оновленої друголігової команди

15 Липня 2021, 19:08
У Другій лізі Чемпіонату України гратимуть нові чи оновлені "Карпати" 5300
У Другій лізі Чемпіонату України гратимуть нові чи оновлені "Карпати"

Ні дня без львівських «Карпат» – так коротко можна схарактеризувати ситуацію щодо ротації «левів» у чемпіонатах України.

З футбольної карти України зникнуть «Карпати» Смалійчука, натомість з’являться друголігові «Карпати» Матківського. Це будуть різні команди – з новим складом і адміністративним корпусом, але старою емблемою та назвою.

Днями співвласник КПФ «Карпати» Олег Смалійчук пояснив ситуацію з клубом, заявивши, що відомі нам «леви» не можуть юридично припинити існування без згоди другого співвласника, але грати теж не можуть навіть на аматорському рівні. Водночас стало відомо, що «Карпати» (Львів) таки існуватимуть і виступатимуть у Другій лізі. «24 канал» за результатами презентації цього клубу, яка відбулася 15 липня, повідомляє, що новостворені «Карпати» – це юридична особа ТОВ «ФК «Карпати», яка була створена в жовтні 2020 року. Її засновники – кілька відомих підприємств регіону, однак 80% до статутного фонду внесло ПП «Західний Буг», яку пов’язують із бізнесменом Володимиром Матківським – власником ТзОВ «Радехівський цукор».

Також відомо, що «Карпати» будуть виступати в Другій лізі зі звичною емблемою. Про договір між громадською організацією фанатів «зелено-білих» та клубом Матківського повідомляли на презентації.

Водночас на сторінці ФК «Карпати Львів» у фейсбуці, на якій інформують про життя всіх варіацій «зелено-білих», оприлюднили склад команди.

«Карпати» в наступний сезон увійдуть практично новим складом. 

Зі складу, який виступав на аматорському рівні, залишилися лише воротарі Максим Кучинський та Іван Сілецький, а також польові гравці Ігор Богач, Олександр Дударенко і Володимир Заставний.

Також контракти з клубом підписали воротарі Назар-Стефан Сас (ПФК «Карпати»), захисник Олександр Маткобожик, півзахисники Денис Кожанов та Андрій Ткачук (усі – «Минай»), захисники Ілля Повалій та Денис Притиковський, Денис Галенко (усі – «Полісся»), захисники Сергій Сімінін, Владислав Приймак та півзахисник Амбросій Чачуа (усі – «Волинь»), нападник Олександр Єрмаченко («Сперанца», Молдова).

Як бачимо, у друголігових «Карпатах» збирається потужний склад. А як далі розвиватиметься історія щодо команди, побачимо. 

 

Читайте також: Міжсезоння в УПЛ: новачки «Динамо», повернення «Шахтаря», зняття зі змагань «Олімпіка»

Коментар
20/04/2024 Субота
20.04.2024
19.04.2024
18.04.2024