На Острожчині за звання найкращого змагалося більше двадцяти рибалок

11 Липня 2021, 15:18
На Острожчині відбувся чемпіонат громади з рибної ловлі ФОТОРЕПОРТАЖ 3482
На Острожчині відбувся чемпіонат громади з рибної ловлі

На ставу села Грем’яче, який розташований на території Острозької міської територіальної громади, відбувся традиційний чемпіонат із рибної ловлі.

Позмагатися в удачі та вправності прибуло більш як двадцять рибаків, участь брали цілими сім’ями. Змагання відбулися в неділю, 11 липня, та були присвячені Дню рибака.

Відповідно до правил учасники рибалили з 6 до 11 години. Опісля зважували свій улов. Переможців визначали за сумарною вагою пійманої риби. Як і щороку, відзначили тих, хто зловив найбільшу та найменшу рибину.

Привітати учасників змагань, підбити підсумки й нагородити найкращих на Грем’яцький ставок завітали начальник управління освіти молоді та спорту виконкому Острозької міської ради Віктор Самчук, організатор, головний фахівець названого управління Дмитро Білюк.

«Головне не улов, а зустріч із друзями, спілкування, а також насолода від проведення часу на свіжому повітрі», – зауважив у вітальному слові Дмитро Білюк.

Своєю чергою Віктор Михайлович наголосив на позитивному складнику таких змагань завдяки спілкуванню  та обміну досвідом.

«Думаю, що сьогоднішнє свято вдалося. Бажаю, щоб наступного року зустрілися тут ще більшим колом друзів-рибалок, мали ще кращий улов! І, звичайно, бажаю не забувати про улюблену справу – риболовлю в інший час», – побажав Віктор Самчук.

За результатами зважувань улову переможцями, яких нагородили грамотами, медалями та корисними подарунками стали:

  • 1 місце – Віктор Журик (2,9 кг риби)
  • 2 місце – Дмитро Бабак (2,5 кг)
  • 3 місце – Віктор Соболь (1,9 кг)

Нагороди за найбільшу та найменшу рибину поїдуть до однієї родини. Найбільш спритним цього року виявився Євген Журик, який вивудив коропа вагою 1,3 кг. А з уловом, що заважив 0,00001 кг (риба-колючка) приз за найменшу рибку отримала Яна Журик.

Символічною статуетку «Найкращий ставничий Острожчини» за багаторічне сприяння в проведенні фестивалю отримав, так би мовити, господар ставу Олександр Макарук. До слова, змагання з рибної ловлі на Острожчині організовують уже десять років поспіль. За цей час чемпіонат став традиційним і має як постійних, так і нових учасників із кількох громад Рівненської і сусідніх областей.

Коментар
20/04/2024 П'ятниця
19.04.2024
18.04.2024