На Шаччині проходить Чемпіонат України з шашок серед спортсменів з порушеннями слуху

09 Липня 2021, 17:35
Чемпіонат України з шашок серед спортсменів з порушеннями слуху 1393
Чемпіонат України з шашок серед спортсменів з порушеннями слуху

В селі Світязь на базі відпочинку «Гарт» стартував Чемпіонат України з шашок – 100 (класична та блискавична гра) серед спортсменів з порушеннями слуху.

Про це інформують у Волинській обласній раді.

Урочисте відкриття змагань відбулося 5 липня. 

Загалом Чемпіонат триватиме до 13 липня.

Участь у турнірі беруть 55 учасників, з яких 14 юніорів та 38 дорослих, які приїхали з 15 областей України. На відкриття турніру прибули заступник голови обласної ради Григорій Пустовіт, голова Шацької територіальної громади Серій Карпук та  начальник Волинського регіонального центру з фізичної культури і спорту осіб з інвалідністю «Інваспорт», депутат обласної ради Віктор Галан-Влащук.

Григорій Пустовіт передав спортсменам вітання від голови обласної ради Григорія Недопада та усього депутатського корпусу з нагоди відкриття всеукраїнського турніру та висловив сподівання, що гості з інших областей матимуть змогу не тільки позмагатися, але й познайомитися з окрасою Волинського краю – Шацькими озерами.

«Розвиток спорту для нас в пріоритеті. В обласній раді ми активно працюємо над тим, аби для розвитку спорту створювалися всі умови. Ми працюємо над тим, аби в закладах спортивної інфраструктури були створені умови для осіб з інвалідністю, щоб їм було зручно та комфортно відвідувати заняття. Ви, спортсмени, – гордість нашої області і країни. Ви йдете вперед і не здаєтеся попри всі перешкоди. Ми пишаємося вами!» — наголосив Григорій Пустовіт

Керівник Волинського регіонального центру «Інваспорт» Віктор Галан-Влащук зазначив, що волинські спортсмени активно розвиваються та  мають чим пишатися.

«Волиняни активно долучаються до спортивних заходів та беруть участь і є чемпіонами Паралімпійських зимових, літніх та Дефлімпійських ігор. Наші спортсмени з вадами зору, слуху чи опорно-рухового апарату мають чимало спортивних досягнень та постійно вдосконалюються. Ми щиро вдячні за підтримку та участь в спортивних заходах, які ми організовуємо і маємо надію, що й надалі зможемо проводити ще  більше чемпіонатів на Волині». — зазначив Віктор Галан-Влащук. 

Коментар
25/04/2024 Четвер
25.04.2024
24.04.2024
23.04.2024