Англія болісно розгромила Україну та пробилася в 1/2 Євро-2020

04 Липня 2021, 00:00
Англія громить Україну та спокійно відбирає в нас останню путівку в 1/2 фіналу 1325
Англія громить Україну та спокійно відбирає в нас останню путівку в 1/2 фіналу

Англія громить Україну та спокійно відбирає в нас останню путівку в 1/2 фіналу Чемпіонату Європи 2020.

Про це пише сайт sport.ua.

Навряд чи варто говорити про те, який інтерес викликав цей матч в нашій країні. Його вже й так охрестили історичним. А ще українським вболівальникам дуже хотілося, щоб збірна України взяла реванш за поразку від англійців на домашньому Євро-2012. 

Тоді, нагадаю, гравець господарів поля Марко Девіч забив чистий гол, проте арбітр його не зарахував і той епізод в подальшому вплинув на підсумковий результат.

У стартовому складі жовто-синіх Андрій Шевченко зробив тільки одну заміну у порівнянні з матчем зі шведами. Замість Степаненка на поле вийшов Миколенко. 

Він зайняв своє звичне місце на лівому фланзі оборони, а Матвієнко повернувся в центр захисту, де повинен був допомагати Кривцову і Забарному. Також не знайшлося місце в заявці на гру Малиновському. Гарет Саугейт теж вніс зміни в основу, помінявши відразу двох футболістів. Замість Тріпп'єра і Сака на поле в лінію атаки вийшли Маунт і Санчо.

Гра розпочалася невдало для нашої команди. Перші три хвилини англійці володіли м'ячем, перепасовуючи його один одному, а на четвертій провели швидку комбінацію і забили гол. 

Стерлінг на лівому фланзі зумів проскочити двох гравців збірної України і видав шикарний розрізний пас в штрафний майданчик українців на хід Кейну. Капітан збірної Англії свій шанс не втратив. Він вискочив віч на віч із Бущаном і точно пробив повз голкіпера в сітку воріт.

Після пропущеного м'яча збірна України заграла активніше. На деякий час вона навіть заволоділа ігровою перевагою, проте наблизитися до воріт суперників їй до пори до часу було складно, та й удари практично були відсутні. 

Тільки на 17-й хвилині Яремчуку вдалося втекти від захисників збірної Англії і створити небезпечний момент. Вже з меж штрафного майданчика наш форвард бив у лівий нижній кут, але Пікфорд зіграв надійно, перевівши м'яч на кутовий.

Англійці діяли спокійно й без суєти. Відбивши натиск українців, вони знову взяли гру під свій контроль, довго контролюючи м'яч. При цьому британці використовували обидва фланги, так що оборона збірної України постійно перебувала в напрузі. І хоча з ударами по воротах і у них було не густо, проте моменти вони створювали небезпечні.

Так, на 29-й хвилині після розіграшу штрафного Кейн пробив головою, але вище поперечини. А на 33-й хвилині лише блискуча реакція Бущана врятувала нашу команду від другого пропущеного м'яча. 

На жаль, в цьому епізоді отримав травму Кривцов і замість нього на поле вийшов Циганков. До речі, увійшов в гру Віктор досить швидко і на 37-й хвилині саме він промчав по лівому флангу, видавши відмінну передачу в центр штрафного майданчика. Однак ні Яремчук, ні Зінченко не зуміли пробити по воротах.

Далі команди обмінялися кількома гострими атаками. Спершу Шоу на 40-й хвилині завдав небезпечного удару з меж штрафного майданчика, але знову відмінно зіграв Бущан. І хоча арбітр на лінії зафіксував офсайд у Стерлінга, на повторі було видно, що англієць був в правильному положенні.

 Так що, якби не наш воротар, можливий гол арбітр Фелікс Брих з Німеччини цілком міг би зарахувати. За хвилину Яремчук знову здійснив рейд по правому краю і зробив гостру передачу в район воротарського майданчика, але м'яч був вибитий на кутовий. А на 43-й хвилині Шапаренко здалеку пробив поруч зі штангою.

Таким чином, на перерву суперники пішли за мінімальної переваги збірної Англії.

На самому початку другого тайму англійці забили ще швидше, ніж в першому. Не встигла хвилинна стрілка зробити повний оборот, як рахунок в матчі став 2:0. Шоу виконав навіс зі штрафного і Магуайр головою вразив ціль, не залишивши жодних шансів Бущану.

Минуло ще чотири хвилини і питання про переможця матчу практично було вирішено. Знову автором гольової передачі став Шоу, який навісив м'яч з лівого флангу, а завершив комбінацію ударом головою Кейн. 

М'яч зрадницьки пролетів поміж ніг у Бущана і капітан збірної Англії, тим самим, оформив дубль.

Грати ще залишалося досить багато часу, але по всьому було видно, що наша збірна, кажучи мовою боксерів, опинилася в глибокому нокдауні. А англійці зловили кураж. 

На 62-й хвилині Кейн міг зробити хет-трик, пробивши зльоту з лінії штрафного майданчика, але Бущан перевів м'яч на кутовий. Втім, після подачі з кута поля ніхто з наших захисників не завадив Хендерсону, який щойно вийшов на заміну, головою забити четвертий гол в наші ворота. Це вже був розгром.

Українці могли забити так званий гол престижу на 70-й хвилині, коли помилився воротар англійців Пікфорд. Однак Яремчук не зміг повторити удар чеха Шика в поєдинку із Шотландією. 

Захисник Уокер прийшов на допомогу своєму воротареві і заблокував удар нашого нападника. Через чотири хвилини воротар англійців вже виручив команду, відбивши сильний удар у виконанні Макаренка з-за меж штрафного майданчика.

Кінцівку матчу збірна Англії відверто догравала без особливого ентузіазму. А наші футболісти, якщо і хотіли змінити рахунок на табло, то просто не могли. В підсумку поразка 0:4 і для підопічних Андрія Шевченка чемпіонат Європи завершений. Щодо  англійців, то у півфіналі їм належить зіграти із Данією.

Чемпіонат Європи. 1/4 фіналу. Україна - Англія - 0:4

 Кейн (4, 50), Магуайр (46), Хендерсон (63)

Україна: Бущан, Матвієнко, Кривцов (Циганков, 35), Забарний, Миколенко, Караваєв, Сидорчук (Макаренко, 64), Шапаренко, Зінченко, Ярмоленко, Яремчук.

Англія: Пікфорд, Шоу (Тріпп'єр, 65), Уокер, Стоунз, Магуайр, Райс (Хендерсон, 57), Філліпс (Беллінгем, 65), Санчо, Маунт, Кейн (Калверт-Льюін, 73), Стерлінг (Решфорд, 65) .

Арбітр: Фелікс Брих (Німеччина)

«Стадіо Олімпіко» (Рим, Італія)

Коментар
29/03/2024 Четвер
28.03.2024
27.03.2024