У Луцьку відкрили школу фрілуфтсліву

01 Липня 2021, 09:47
У Луцьку відкрили школу фрілуфтсліву 604
У Луцьку відкрили школу фрілуфтсліву

У Центральному у парку культури та відпочинку імені Лесі Українки відбулася презентація нового соціального проєкту «Школа фрілуфтсліву». 

Його метою є захопити ідеєю проведення різноманітних активностей у поєднанні з природою, об’єднати громадські організації, що працюють з дітьми та молоддю в розвитку фрілуфтсліву у Луцьку. Про це інформує сайт Луцькради.

У перекладі з норвезького fri – вільний, luft – повітря, liv – життя, а у довільному перекладі «фрілуфтслів» означає життя на свіжому повітрі. У Норвегії це слово має значно глибше значення – це не просто заклик до дії чи відношення до якогось конкретного дозвілля, це ціла філософія, що допомагає позбутися щоденного стресу та пласт культури, що пов’язує людину з природою. Словом, фрілуфтслів – це концепція, згідно з якою потрібно якомога більше часу проводити на природі.

Під час заходу відбулась презентація клубу «Стохід» (голова – Андрій Пилипюк) та соціального проєкту «Міцна, здорова сім’я – запорука процвітання країни!». Зокрема, вже на це літо заплановано похід із дітьми з незахищених соціальних категорій екологічний похід до ботанічного заказника загальнодержавного значення у Воротневі, сплав річкою Стир та багато іншого.

Окрім цього, провели мотиваційну презентацію про реалізацію проєкту «Сходження на найвищі вершини світу», демонстрації на тему «Як поводитися із спортивно-туристичним спорядженням», «Безпека організації спортивно-туристських етапів через природні перешкоди», «Принципи організації та проведення водних спортивно-туристських програм», тест-драйв плавзасобів.

Читайте також: У луцькому парку запрацювало ще одне кафе на воді

Коментар
25/04/2024 Четвер
25.04.2024
24.04.2024