Перемога над «Грем’ячим» вивела «Коливань» у трійку лідерів

14 Червня 2021, 18:29
ФК "Грем'яче" приймав ФК "Коливань" 1489
ФК "Грем'яче" приймав ФК "Коливань"

У межах шостого туру Чемпіонату Рівненщини серед команд першої ліги ФК «Грем’яче» приймав на своєму полі «Коливань» (Клевань). За підсумками гри клеванці ввірвалися в трійку лідерів, а от представник Острожчини так і залишився на передостанньому місці.

У матчі, який відбувся 13 червня в Острозі, з перших секунд активнішими були гравці «Коливані». Буквально в перші 30 секунд Віктор Кір’ях пройшов через усе поле й потужно пробив – Юрій Шуль прочитав удар, але вивів м’яч у боротьбу, чим сам і почав нову атаку суперників. Грем’ячівці зупинили нападника ціною фолу й рефері Наталія Мамчур призначила штрафний на межі карного майданчика господарів. Удар Віктора Кір’яха Шуль парирував, гості зіграли на добиванні – воротар!

«Грем’яче» спробувало атакувати, запускаючи вперед Дмитра Гаврилюка, Федора Очеретяного, до флангових атак долучався Михайло Коваль, але пробити бодай у площину в першій чверті так і не вдалося.

На 20 хв. Андрій Будько пройшов правим флангом, віддав на Кір’яха, який скористався провалом центру оборони й пробив повз кіпера – 0:1.

Господарі кинулися відігруватися, піднявши вище півзахист. Обігравшись між собою, Гаврилюки доправили м’яч до межі чужого штрафного, закинули на Петра Горняка. Владислав Дзюба вийшов на зустріч нападникові, але помилився і Горняк спокійно вніс м’яч у ворота – 1:1.

Після забитого гола грем’ячівці організували швидку атаку, зігравши в три дотики, але захист «Коливані» грав на відбій. І такому ж ритмі перший тайм і завершився.

Другу 45-хвилинку Володимир Моцюк розпочав зі замін, що освіжило гру «Грем’ячого». Упродовж десяти хвилин господарі провели кілька атак, пробиваючи в площину воріт, але Дзюба був непохитним. 

 Натомість на 57 хв. на вістрі атаки знову опинився Віктор Кір’ях, якого не за правилами зупинили захисники. Сам постраждалий взявся виконувати штрафний удар, але вгатив у стінку. Захист, вигравши верхову боротьбу, вивів на кутовий. Коливанці подали стандарт у воротарську зону, де неприкритим виявився Едуард Примоченко, який і замкнув головою – 1:2.

За десять хвилин Примоченко міг збільшувати перевагу, виходячи сам на сам із голкіпером, але Шуль кинувся в ноги й уберіг команду від гола.

Грем’ячівці йшли всіма силами вперед, Дмитро Гаврилюк опинявся не вістрі атаки й мав шанси, але забити, імовірно, не дозволила нещодавно травмована нога.

На завершальних хвилинах суддя призначила перспективний штрафний у ворота «Коливані», але м’яч просвистів над поперечиною, як і шанси «Грем’ячого» на очки.

Перемога клеванської команди вивела її в трійку лідерів – поточне друге місце. Хоча говорити про лідерів поки можна дуже обережно – у багатьох команд є ігри  в запасі. Наприклад, минулорічний чемпіон оржівський «ОДЕК» провів тільки одну зустріч, тож із трьома очками на шостому місці. Дві гри в запасі має сарненський «Маяк», який наразі третій.

Нагадаємо, що перше коло чемпіонату Рівненщини триватиме до кінця червня. 

 

Коментар
29/03/2024 Четвер
28.03.2024
27.03.2024