300 км на велосипеді – новий рекорд підприємця зі Світязя

14 Червня 2021, 17:17
Василь Печук 1505
Василь Печук

Підприємець зі Світязя Василь Печук встановив новий власний рекорд з велопробігу. 5 червня він взяв участь у традиційних змаганнях, які щороку організовує Львівський велосипедний клуб. 

Про це пише газета «Новий погляд+»

Якщо минулого року велолюбитель успішно подолав на двоколісному транспорті 100 і 200 км, то нинішнього – аж 300. Саме таку відстань він проїхав за маршрутом Львів- Тернопіль-Львів, затративши на це 15 годин.

«Приємно, що з 57 учасників веломарафону я був 28-м, залишивши позаду набагато молодших за віком спортсменів», – радіє своєму успіху Василь Печук.

Стартував він разом з усіма о 6:00 зі Львова. Першу сотню кілометрів проїхав за 4 години, другу – за 5, третю – за 6. Розповідає, що дороги між містами – не в найкращому стані, зате краєвиди з пагорбами – прекрасні. Коли попереду бачив гору, на яку досить складно виїхати, думав: «І навіщо це мені?». 

А коли спускався з неї, відчував прилив сил і бадьорості. Зізнається, відстань в 300 км подолав досить легко, хоч і не без пригод: заблукав біля Львова, через що проїхав зайвих 10 км, трохи травмував ногу. За 15 годин пробігу всього два рази відпочивав – впродовж 5 і 20 хвилин. Фінішував Василь у Львові о 21:00, продемонструвавши хороший результат.

Сьогодні велолюбитель збирається на ще одні змагання – «Львівську сотку». У 100-кілометровому марафоні він бере участь уже третій раз. Спершу був єдиним представником з Шацька, вдруге крутили педалі вже троє шачан, а 12 червня стартують аж четверо учасників із селища: Василь Печук, Михайло Ярмолаєв, Владислав Ключук та Сергій Стаднік.

Велосипед нині завжди поруч з Василем Печуком. Щоранку він крутить педалі, доїжджаючи на роботу зі Світязя в Шацьк, ввечері – в зворотному напрямку. Полюбляє прогулятися на двоколісному транспорті, об’їхати навколо озера Світязь. Дороги в Шацькій громаді нині – ідеальні, з велосипедними доріжками, тому їхати по них – одне задоволення.

«Любов до спорту свого часу прищепили мені в Шацькій дитячо-юнацькій спортивній школі, де я впродовж 10 років займався у відділенні веслування. Там навчили наполегливо працювати, не боятися труднощів і завжди досягати поставлених цілей. Нині я веду здоровий спосіб життя і в 50 років перемагаю у марафоні 30-річних! Вважаю, що це круто, і закликаю молодь громади займатися спортом і дбати про своє здоров’я! До речі, наступного року планую подолати на велосипеді 400 км», – зазначив наостанок Василь Печук.

Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024
27.03.2024
26.03.2024