«Волинь-2» вдома вирвала нічию з ФК «Ужгород»

12 Червня 2021, 11:32
ВОЛИНЬ 2 618
ВОЛИНЬ 2

У звітному матчі «Волинь-2» повинна була обов’язково відбирати очки у лідера змагань, аби позбавити себе останнього місця у підсумковій таблиці групи.

Про це інформує офіційний сайт ФК Волинь.

Завдання ускладнювалося купою травм і дискваліфікацій у підопічних Альберта Шахова, які вийшли на поле лише з двома польовими гравцями у запасі. 

Утім, останнє випробування сезону хлопці проходили на «ура» – уже в середині першого тайму лише випадок не дозволив забити Денису Теслюку ударом головою, а вже за дві хвилини розчарувався і Назарій Кузьмич, який не зумів замкнути у порожній кут простріл Вадима Ольховича. На 21-й хвилині пробив по воротах і Микола Миронюк, однак м’яч прилетів до рук Валерія Восконяна. 

А у відповідь першим же серйозним моментом гості організували гол – Юрій Чонка ударом головою чітко замкнув подачу з флангу – 0:1. Гості намагалися скористатися психологічним ударом по молоді «Хрестоносців», і як мінімум Сергій Майборода двічі міг вражати ворота Арсенія Коркодима, однак в першому випадку не влучив у ворота, а потім рикошетом від захисника влучив у бокову стійку воріт «Волині-2». 

Уже за хвилину каркас рамки виручив гостей – після сміливого проходу і удару в ближній кут від Теслюка! Динаміка матчу постійно розвивалася в різні боки – з одного боку ще два моменти не використали закарпатські футболісти, а під кінець тайму уже Теслюк, обігравши голкіпера на випередженні, пробив у ворота, однак Восконяна підстрахував один із захисників…

На другий тайм волиняни вийшли хвилин на п’ять раніше за суперників. Ця рішучість вилилася спочатку в дальній удар «Хрестоносців» повз «дев’ятку» воріт «Ужгорода», а потім у нереалізовані моменти Ольховича та Миронюка. 

Цікаво, що протягом матчу помилку за помилкою ми бачили і від бригади арбітрів – «вишенькою на торті» став простий пас захисника назад, який голкіпер гостей взяв до рук – у підсумку «Волинь-2» замість вільного удару отримала лише жовті картки для капітана Дмитра Максимчука та старшого тренера Альберта Шахова. 

Утім, на 81-й хвилині арбітр уже спрацював чітко, призначивши справедливий пенальті за фол проти Вадима Лучки. Чергового шансу дочекався Денис Теслюк, який точним ударом нарешті забив свій перший гол у професійній кар’єрі – 1:1! 

Після цього перемогу здобувати пішли обидві команди – трохи більш небезпечно виходило у гостей, однак Коркодим ногою відбив удар Сергія Машталіра, а найкращий бомбардир групи Адріан Пуканич на добиванні після удару Вадима Ференцика пробив вище воріт.

У підсумку, фінальний свисток зафіксував бойову нічию, яка дозволила «Волині-2» таки піднятися з останньої сходинки групи А Другої ліги! 

Дуже сподіваємося, що цей перший професійний сезон для більшості цих хлопців не лише дасть їм неоціненний досвід, а й залишить їх усіх у великому українському футболі й на наступний чемпіонат!

Коментар
29/03/2024 Четвер
28.03.2024
27.03.2024