Рівнянин представлятиме збірну України на Іграх воїнів у США

09 Червня 2021, 12:33
Іван Лепеха представлятиме збірну України на Іграх воїнів у США 1135
Іван Лепеха представлятиме збірну України на Іграх воїнів у США

Рівнянин Іван Лепеха увійшов до десятої частини збірної України на ветеранських спортивних змаганнях Ігри Воїнів, які пройдуть з 12 по 26 вересня в американському місті Орландо.

Іван Лепеха заявлений у плаванні та веслуванні. Про це інформує «Суспільне».

Влітку 2014-го Іван Лепеха вирушив добровольцем на фронт. Провоювавши рік, повернувся додому з травмою хребта і, за його словами, у мирному житті знайшов себе не одразу. Знадобилася реабілітація, він знайшов її у спорті.

Найбільше, каже, його мотивує бажання бути позитивним прикладом для сина, а також побратимів, які повертаються з війни.

«По-перше, я схуд, по-друге, я був доволі закритою особою. Є психологічних аспектів, нюансів, які я просто не виносив. В деякі моменти просто ти в собі це накопичуєш, і в тебе в один момент злітає дах, зриває кришку, падає клєма чи як там ще називають. Саме спорт стає руслом, в яке виливаються негативні емоції», – розповідає учасник Національної збірної України на "Warrior Games" Іван Лепеха.

На цьогорічних Іграх воїнів збірній України протистоятимуть команди Сполучених Штатів Америки, Австралії, Канади, Великобританії, Грузії, Данії та Нідерландів. За словами рівненського воїна, це змагання ще безкомпромісніше, аніж Ігри нескорених, в яких йому доводилося брати участь торік.

«Різниця полягає в чому між «Warrior Games» і «Invictus» – це те, що в «Invictus» дає лише 10% спортивний результат. Решта – твоя мотивація, психологічний стан і реабілітація. У «Warrior Games», які проводяться в Штатах, 50% спортивного результату і на 50% розподіляються реабілітація, спортивна етика і мотивація», – уточнює Іван Лепеха.

Під наглядом тренерів Іван Лепеха займається загалом тричі на тиждень. Два дні витрачає на заняття в басейні. Іще один – для занять у тренажерному залі.

Коментар
19/04/2024 П'ятниця
19.04.2024
18.04.2024
17.04.2024