В України буде створено окремий напрям спорту – спорт ветеранів війни

09 Червня 2021, 10:31
Спорт ветеранів війни виокремлять в самостійний напрям 803
Спорт ветеранів війни виокремлять в самостійний напрям

Комітет Верховної Ради України з питань молоді і спорту погодив та  рекомендував парламенту у першому читанні прийняти за основу проєкт Закону України «Про внесення змін до Закону України «Про фізичну культуру і спорт» щодо спорту ветеранів війни».

Про це інформують на сайті Міністерства у справах ветеранів України.

«Реалізація законопроєкту щодо створення окремого напряму спорту – спорту ветеранів війни забезпечить доступність занять спортом для максимальної кількості українських захисників, а також сприятиме проведення спортивних змагань серед ветеранів не лише у великих містах, а в інших територіальних громадах», – зазначив заступник міністра у справах ветеранів Ігор Безкаравайний.

За його словами, в законопроєкті враховано пропозицій Мінветеранів, зокрема,  щодо  визначення на законодавчому рівні створення окремого напряму спорту – спорту ветеранів війни.

«Сьогодні розвиток спорту ветеранів війни не унормований. В  чинному законодавстві відповідного терміну та визначення органів виконавчої влади, що мають відповідати за забезпечення його розвитку. Ми подали свої пропозиції та сподіваємось на підтримку парламенту», – зазначив Ігор Безкаравайний.

Також проєкт закону визначає повноваження центральних органів виконавчої влади, що будуть сприяти розвитку спорту ветеранів війни та членів їхніх сімей.

Під час обговорення Ігор Безкаравайний зазначив, що спорт ветеранів війни має великі досягнення та значний соціальний  компонент - відновлення, реабілітація і комунікація між ветеранами. Проте, для доступності занять спортом для максимальної кількості ветеранів держава має забезпечити проведення таких змагань не лише у великих містах, а в інших територіальних громадах.

«Ухвалення створить умови для забезпечення формування та реалізації державної політики у сфері фізичної культури і спорту ветеранів війни, сприяння участі ветеранів війни у спортивних змаганнях, у тому числі міжнародних, створення належних умов для розвитку системи фізкультурно-спортивної реабілітації ветеранів війни», – наголосив Ігор Безкаравайний.

 

Читайте також:

Ветеранський спорт – один із дієвих засобів відновлення, реабілітації та власного саморозвитку

Коментар
25/04/2024 Четвер
25.04.2024
24.04.2024
23.04.2024