Футбол Волині: інтрига в обох лігах обласної першості загострюється

04 Червня 2021, 09:50
FC Kovel-Volyn 2156
FC Kovel-Volyn

Відбулися матчі чергового туру у Вищій і Першій лігах Чемпіонату Волині сезону 2021 року.

Про перебіг змагань інформує Асоціація футболу Волині.

Матч чемпіона та віце-чемпіона області очікувався з особливим інтересом, однак забитих голів під акомпанемент дощової погоди у Нововолинську так і не сталося – навряд чи результатом задоволені гравці «Шахтаря» чи «ЛСТМ», однак програти було би набагато більш прикро. «Будівельники» при цьому продовжують дивовижний початок сезону без пропущених голів.

От хто точно виграв від нічиєї у матчі лідерів – це «Вотранс», який дещо помучився з «Надією» в першому таймі, однак завдяки голам Максима Гуменюка та Владислава Полетія в другому таймі таки добив опонентів (4:1) та вирівнявся у таблиці з «ЛСТМ», обійшовши «Шахтар». 

Олексій Зінкевич забив свій восьмий гол у сезоні за «Володимир» та закріпив лідерство в гонці бомбардирів, однак на нього «Ковель-Волинь» відповів «дублем» Максима Самойліча (2:1), а «Забороль» здобув першу перемогу в сезоні над новачками дивізіону з «Агропродукту» (0:2).

Горохівська команда, яка торік штурмувала Першу лігу та грала у півфіналі Кубка Волині, поки що без очок та без голів у Вищій лізі…

 

ТАБЛИЦЯ ВИЩОЇ ЛІГИ: ЛСТМ, Вотранс – по 14, Шахтар – 13, Ковель-Волинь – 11, Володимир – 9, Забороль – 4, Надія – 2, Агропродукт – 0.

У Першій лізі – знову зміна лідера. Любомльський «Рубіж» протримався на вершині два тури, однак невдало заїхав до Любешова та тамтешньої «Прип’яті». На голи Анатолія Русила та Дмитра Чучка гості спромоглися відповісти лише реалізованим пенальті Віталія Романчука – 2:1, і на першу сходинку чемпіонату вийшла якраз «Прип’ять». Підтягнутися до лідерів могла «Олика», однак у Камені-Каширському найкращий бомбардир ліги Олег Шахраюк промовчав, а от Микола Лівшук та Дмитро Приходько принесли господарям несподівану перемогу – 2:0. Не скористалася осічками конкурентів і «Олімпія», яка в Ківерцях постраждала від «дубля» Андрія Полтавця – 0:2. Переконливу перемогу над «Турією» здобуло «Торпедо-Боратин», тож ситуація в Першій лізі закрутилася настільки, що на медалі першості всерйоз претендуватимуть одразу сім колективів з восьми.

ТАБЛИЦЯ ПЕРШОЇ ЛІГИ: Прип’ять – 13, Рубіж – 12, Олика, Торпедо-Боратин – по 10, Локомотив, Олімпія – по 9, Камінь-Каширський – 6, Турія – 0.

До слова, цей тур став першим в нинішньому сезоні, в якому усі матчі зіграли протягом вихідних, адже «Вотранс» достойно завершив виступи в змаганнях ААФУ, зупинившись лише за крок до плей-офф чемпіонату України.

Усі результати 6 туру:

ВИЩА ЛІГА

Агропродукт Горохів - АСК Забороль 0:2 (0:0)

Голи: Васільєв Максим 54, Дмитрук Ігор +77.

Попередження: Степанюк Назар, Сабатюк Максим ( усі Забороль).

ФК Шахтар - Нововолинськ - ЛСТМ № 536 0:0 

Голи: -

Попередження: Пушкарчук Андрій, Зайчук Михайло, Неделюк Олександр (усі ЛСТМ), Кренц Сергій, Панас Вадим, Глушнюк Данило, Жуковський Іван.

ФЦ Ковель-Волинь - ФК Володимир 2:1 ( 1:1)

Голи: Самойліч Максим 5,71, - Зінкевич Олексій 39.

Попередження: Федчук Олексій, Кузьміч Роман ( усі Ковель-Волинь), Зінкевич Олексій, Хомюк Назар ( усі Володимир)

ФК Вотранс - ФК Надія Хорів 4:1 (2:1)

Голи: Дацюк Роман 9,27, Гуменюк Максим 61, Полетій Владислав 81, -Мартинчук Віталій 17.

Попередження:  Тананайко Кирил (Надія).

ПЕРША ЛІГА

ФК Торпедо-Боратин - ФК Турія Затурці 4:0 (3:0)

Голи:  Медунецький Дмитро 2, 20, Шутовський Вадим -26, Рожко Дмитро 39, Чайка Володимир 72.

Попередження: Бльох Андрій ( ФК Торпедо-Боратин).

ФК Камінь- Каширський  - ФК Олика 2:0 (1:0)

Голи: Лівшук Микола 30, Приходько Дмитро 67.

Попередження: Данилюк Василь, Дмитрук Іван, Борисевич Сергій (усі Камінь-Каширський), Гонза Іван, Шокало Андрій ( усі Олика).

ФК Олімпія - Фк Локомотив Ківерці (0:2) (0:1)

Голи: Полтавець Андрій 38,70.

Попередження: Вікторов Микола, Чепура Юрій, Гапонюк Дмитро, Батрак Олександр ( усі Локомотив), Панченко Павло, Коваценко Андрій, Бондарчук Дмитро, Кисляк Дмитро ( усі Олімпія).

ФК Прип'ять  Любешів - ФК Рубіж Любомль 2:1 (2:0)

Голи: Русило Анатолій 39, Чучко Дмитро 43, - Романчук Віталій +60.

Попередження: Романчук Віталій, Киптач Олександр ( усі Любомль),   Чучко Дмитро, Кух Сергій, ( усі Прип'ять).

Коментар
19/04/2024 Четвер
18.04.2024
17.04.2024