Свій проти своїх: садівський «Сокіл» розбив «Грем’яче»

24 Травня 2021, 18:38
Фоторепортаж 1728

Відбулися поєдинки третього туру Чемпіонату Рівненщини з футболу сезону 2021 року.

Центральним матчем серед команд першої ліги була зустріч «Сокола» зі Садового та ФК «Грем’яче», що представляє Острожчину. Інтерес до гри підігрівало й те, що в міжсезоння до садівчан приєдналося двоє колишніх грем’ячівців.

З перших хвилин матчу господарі заволоділи ініціативою і вже буквально на 3 хв. форварди «Сокола» розстріляли ворота Юрія Шуля, який, утім, був готовий і звів небезпеку на нуль.

«Грем’яче» вибудовувало гру від захисту й на 10 хв. розвинуло контратаку, яку перервав фол проти Федора Очеретяного праворуч від карної зони господарів. Гравець навісив у штрафний майданчик, а Назар Гаврилюк замкнув головою – повз площину воріт.

«Соколи» відповіли швидкою атакою, але гарматний постріл пролетів повз рамку, а Максим Жилінський атаку «світло-зелених» завершив ударом для воротаря.

На 24 хв. садівчани прорвали правий фланг суперника, переправили вільною зоною на Владислава Сизика, який у дотик замкнув – 1:0.

Ще десять хвилин команди обмінювалися атаками. На 35 хв. «Грем’яче» отримало право на кутовий. Подачу від прапорця головою замкнув Назар Гаврилюк – 1:1 – дебютний гол 19-річного захисника з капітанською пов’язкою.

Під кінець тайму садівчани притисли гостей до воріт, примушуючи фолити. Але два потужні штрафні з межі карної зони прийняла на себе поперечина.

На 43 хв. «Сокіл» подав кутовий. Зав’язалася боротьба на другому поверсі. Юрій Шуль невдало зіграв на виході й на дальній штанзі м’яч опинився в Сергія Непомнящого, який пробив головою із метра. 2:1 – нападник забив дебютний гол за «Сокіл» у ворота своєї колишньої команди…

 Заміни, які наставник «Сокола» зробив у перерві, змусили грем’ячівців відбиватися з перших секунд другого тайму. Натомість грем’ячівці підловлювали на контратаках, але так і не могли пройти лінію оборони.

 

На 50 хв. Вадим Жак хитнув центр захисту й пробив. Шуль зіграв на виході, штовхнувши Непомнящого, який спішив на добивання, але артистизму Сергія не вистачило на стандарт.

Гості спробували запустити вперед Федора Очеретяного, але він обрізався й садівчани розігнали контратаку. Непомнящий зумів протягнути бровкою до зони Гаврилюка, але поперечна передача форварда виявилася безадресною, а наступний удар від кутового прапорця пішов у молоко.

На 57 хв. захист «Грем’ячого» виніс м’яч уперед, на прийомі помилився Очеретяний і Малиновський віддав розрізну передачу в чужий штрафний, де м’яч у дотик замкнув Непомнящий – 3:1. 

Рівно через десять хвилин фактично з того ж місця точним ударом головою рахунок до розгромних 4:1 довів Володимир Хомончак.

На 86 хв. рахунок міг стати ще більшим, але Шуль у карколомному стрибку вибив м’яч із під перекладини. Завершальні п’ять хвилин більше атакували грем’ячівці, але не змогли втілити цю перевагу в хоч би один гол.

Таким чином, маючи 9 очок і різницю 10-2 «Сокіл» (Садове) посідає другу сходинку турнірної таблиці. Лідирує сарненський «Маяк» (різниця м’ячів 9-0), який у попередньому турі теж перестріляв представника Острожчини.

28/03/2024 Четвер
28.03.2024
27.03.2024