У Луцьку школярі вправлялися у стрільбі з лука

24 Травня 2021, 14:22
1366

У неділю, 23 травня, у Луцьку вперше відбувся турнір серед шкіл міста з олімпійського виду спорту – стрільби з лука «Lutsk Archer Junior».

У змаганнях узяло  участь 20 учасників та 15 шкіл. Організатори об’єднали школярів для того, щоб познайомити їх з цим видом спорту та виявити здібних до стрільців. Про це інформує пресслужба Луцького ЦНПВ.

 Привітальним словом турнір відкрили Андрій Киця, директор СЗОШ 1, декан факультету фізичної культури, спорту та здоров’я ВНУ ім. Лесі Українки Василь Пантік, Назар Рейкін, очільник КЗ «Центру національно-патріотичного виховання дітей та молоді в місті Луцьк», Майя Москвич, засновниця клубу стрільби з лука «Луцькі Соколи». Суддею оголосили Макара Євгена.

Фінальні змагання поділились на етапи.

Першим етапом був запис кваліфікації – 1 дистанція (10 підходів по 3 стріли загальною кількістю 30 стріл) під час якої учасник міг набрати максимально 300 балів. За результатами кваліфікації сформувався рейтинг. Першим у списку був той стрілець, котрий набрав найбільше балів.

 Результати кваліфікації:

  • 1 місце - Яким Богдан, учень 27 школи
  • 2 місце - Скворцова Вікторія, учениця 25 школи
  • 3 місце - Подзюбанчук Тимур, учень 4 школи.

 Другим етапом змагань був «Олімпійський раунд», під час якого проводились спаринги, де перший учасник змагався з останнім, другий з передостаннім. В олімпійський раунд пройшло 16 учасників згідно з рейтингом.

 Для учасників та гостей була створена відпочинкова зона, де всі могли перепочити, перекусити, випити води чи чаю і обговорити пройдений етап.

 Також вболівальники та всі охочі мали змогу спробувати себе у ролі лучників на майстер-класі зі стрільби з лука.

 Переможці турніру визначились за результатами спарингів:

  • 1 місце - Скворцова Вікторія, учениця 25 школи.
  • 2 місце - Дудас Роман, учень 18 школи.
  • 3 місце - Зоряна Цапюк, учениця 14 школи

«Мені дуже сподобалось, тому що боротьба була дуже напружена і я все-таки посіла третє місце», - поділилась своїми враженнями Зоряна.

Нагородили переможців Володимир Захожий, директор Департаменту сім‘ї, молоді та спорту, Майя Москвич, засновниця клубу зі стрільби з лука «Луцькі Соколи» та Василь Цапюк, власник компанії «Тенета» та «Друкформат».

 Незалежно від того, чи переміг учень, усі отримали дипломи та іменні медалі, створені партнерами проєкту «FiberTec».

 В кінці змагань провели ще один вид змагань, турнір «Соколине око», де змагалися за звання сокола. 

 Турнір є пілотним проєктом і тривав півтора місяця, в його рамках було проведено 16 тренінгів, 200 школярів спробували себе у стрільбі з лука і 22 учасники пройшли навчання зі стрільби.

 Організатори вже говорять про успіх пілотного проєкту й наступного року планують робити турнір відкритим для всіх школярів Луцька без обмежень по віку чи кількості від школи.

28/03/2024 Четвер
28.03.2024
27.03.2024