На Ківерцівщині у військово-патріотичній грі «звитяжило» більше 150 учасників

14 Травня 2021, 07:36
1087

Поблизу села Гайове Ківерцівської громади відбулася Всеукраїнська військово-патріотична теренова гра «Звитяга».

Понад 150 учасників із різних регіонів України (зокрема Київ, Черкаси, Дніпро, Одеса, Ужгород, Львів та ін.) зібралися, щоб позмагатись у волинських лісах.

Гра відбувалася з дотриманням карантинних обмежень. На початку гри усіх учасників поділили на дві команди – сотні «Легіон» та «Чорна Січ», кожна з яких має свій прапор та нарукавні пов’язки відповідного кольору, які символізували «життя» у грі. Завдання сотні – здобути прапор команди-суперника та зірвати якнайбільше пов’язок із гравців протилежного табору.

60 годин нон-стоп тривали боротьба за прапор та бої за життя, сотня друзів та суперників – адреналін зашкалює.

«Вже звична для Звитяги відсутність спокійного сну, адже інша команда завжди готова організувати «нічний фестиваль», і зовсім незвична відсутність комарів, що зазвичай чатують на учасників. А ще – бої о 6 ранку після морозної ночі, вдень тренування та загартування духу – це було неймовірно», – ділиться спогадами учасник Звитяги, Дмитро з Києва.

Своєрідною новинкою цієї «Звитяги» стала спільна ватра для обох сотень. Як зазначають самі учасники, це було щось неймовірне. «Їжджу на Звитягу вже вп’яте, а щоб дві сотні зібралися разом поспівати пісень біля спільної ватри – таке вперше. Дуже крута атмосфера», розповідає Іванка з Рівненщини.

Зазначимо, що теренова гра «Звитяга проводиться щорічно 3 2006 року. За винятком минулого 2020 р., де через пандемію організатори були змушені скасувати проведення. Та вже цьогоріч відбулася ювілейна 15 теренівка. Цікаво, що на грі разом з недосвідченими учасниками, були і ті, хто бере участь у цьому дійстві від моменту заснування.

Мета «Звитяги» – національно-патріотичне виховання молоді, нагадування юнакам та дівчатам про національно-визвольну боротьбу УПА, спонукання молоді до самовдосконалення та готовності в майбутньому захищати свою Батьківщину.

Організатори зазначають, що територія, де відбувається гра теж не випадкова, адже в середині минулого століття тут точилися бої Української Повстанської Армії.

Незмінним організатором тернівки є ГО «ВМР «Національний Альянс». Організатори анонсують ще багато різноманітних заходів протягом року: мандрівки, вишколи, освітні курси, сплави походи.




 

Коментар
18/04/2024 Четвер
18.04.2024
17.04.2024