Чотирнадцятеро волинян спробують потрапити до нацкоманди на «Ігри воїнів»

11 Травня 2021, 16:08
768

Відбулась зустріч заступниці начальника управління у справах молоді та спорту Волинської ОДА Тетяни Грицук та учасників національного відбору кандидатів до збірної команди України для участі у міжнародних спортивних змаганнях «Ігри Воїнів».

Обговорювали питання щодо підготовки до національного відбору та участі у змаганнях учасників збірної команди України «Ігри Воїнів» («Warrior Games Team Ukraine») в рамках молодіжного фестивалю «Звитяга Нескорених», який відбудеться 15-16 травня в Києві.

У відборі візьмуть участь 14 ветеранів з Волинської області. Зокрема, Солоха Павло Вікторович, Оксентюк Богдан Миколайович, Ришневський Михайло Вікторович, Степасюк Андрій Святославович, Ковальський Павло Олександрович, Сітовський Богдан Юрійович, Москвич Майя Юріївна, Уніфонтович Руслан Вікторович, Оксентюк В'ячеслав Миколайович, Ушарук Богдан Миколайович, Нерода Володимир Валентинович, Дмитришин Віталій Ярославович, Форманюк Анатолій Вікторович, Рубан Володимир Вікторович.

За кошти обласного бюджету буде забезпечено трансфер для учасників області, які братимуть участь у змаганнях.

Зауважимо, що 40 українських ветеранів вперше виступлять на міжнародних змаганнях «Warrior Games (Ігри Воїнів)», які триватимуть із 12 по 22 вересня 2021 року в місті Орландо штату Флорида США. Уже восьмий рік проходять адаптивні змагання для військовослужбовців та ветеранів, які отримали поранення, були травмовані або захворіли, виконуючи свої службові обов’язки.

До програми ігор входить 12 видів спорту: стрільба з лука, гольф, кульова стрільба, легка атлетика, велоспорт, плавання, веслування на тренажерах, баскетбол на візках, регбі на візках, пауерліфтинг і волейбол сидячи.

В «Іграх Воїнів» візьмуть участь команди з восьми країн світу - США, України, Австралії, Канади, Великобританії, Данії, Нідерландів та Грузії.

Потрапити до збірної України та виступити на «Warrior Games 2021» матимуть можливість ветерани та діючі військовослужбовці Збройних сил України, Національної гвардії, Державної прикордонної служби, Національної поліції, Служби безпеки, а також добровольчих формувань, які отримали поранення, були травмовані чи захворіли під час або внаслідок виконання службових обов’язків в зоні бойових дій ООС або в ході миротворчих операцій за участю України з 1991 року.

До складу української команди увійдуть представники Національної збірної України Ігор Нескорених, а також ветерани та ветеранки, які пройдуть національний відбір.

 

Читайте також:

Ігри Воїнів у США: до збірної спробують потрапити одинадцятеро рівненських бійців

Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024
27.03.2024