Футбольна децентралізація: клуб із Хмельниччини пропишеться на Острожчині

05 Травня 2021, 12:31
Інфраструктура на «Вельбас Арені» у Вельбівному 2595
Інфраструктура на «Вельбас Арені» у Вельбівному

Влітку 2020 року децентралізація змінила адміністративні межі районів у межах областей, болісно вдаривши по звичному ритму життя.

Але зміни стосувалися не лише суспільного, економічного й політичного життя регіонів, а й спортивного. Наприклад, на Рівненщині взялися переглядати наявну мережу районних і міських асоціацій (федерацій) футболу.

Водночас для спортивних команд децентралізація дала ширші можливості. Колективи, які раніше грали в місцевих чемпіонатах, мають змогу заявитися на змагання «великого» району, як-от: радивилівські, млинівські й демидівські футболісти – на турніри Дубенського району; представники Гощі, Корця, Острога, Березного, Здолбунова – на турніри Рівненського району, дубровичани – до сарненських колективів…

Власне таким шляхом пішов новачок другої ліги Чемпіонату Рівненського району ФК «Кунів». Футбольний клуб зі села Кунів, що нині входить до Плужненської громади Шепетівського району (раніше Ізяславський район) Хмельницької області, і раніше брав участь у турнірах на Рівненщині. Як свідчать архівні матеріали на сайті Острозької районної федерації футболу, у мініфутбольних першостях цього краю ФК «Кунів» регулярно бере участь із 2013 року.

На початку 2021 року ФК «Кунів» гучно заявив себе на Рівненщині, тріумфувавши на двох мініфутбольних змаганнях – 25 відкритому турнірі з мініфутболу Здолбунівського району (лютий 2021 року) та мініфутбольному турнірі Острозької громади (квітень 2021).

Як свідчить таблиця учасників Другої ліги Чемпіонату Рівненського району, невдовзі ФК «Кунів», який тепер базується в селі Вельбівно колишнього Острозького району, боротиметься за трофеї і на великих полях Рівненщини. Імовірно, що саме на «Вельбас Арені» ФК «Кунів» проводитиме свої домашні матчі, хоча в розділі «Стадіони» на сайті Рівненської районної федерації футболу такої інформації поки не оприлюднили.


 

Варто нагадати, що Вельбівно з Острожчини теж має хороші футбольні традиції. У сезоні 2018 року ФК «Вельбівно» став переможцем ІІ ліги Чемпіонату Рівненщини та мав би підвищуватися у класі.

Про шлях вельбівненців до успіху читайте тут: Як сільська команда стала чемпіоном області: історія ФК «Вельбівно»

Утім, 2019 року команда зникла з футбольних радарів – забракло коштів для участі у вищому дивізіоні. Тоді ж «вельбівненський кістяк» футболістів перейшов до ще одного клубу з Острожчини – ФК «Грем’яче», з яким  достроково став чемпіоном серед друголігових команд 2020 року. До слова, цьогоріч «Грем’яче» заявлене вже в першій лізі Рівненщини.

Як стало відомо Спорт на Районі з власних джерел, «вельбівненський кістяк» таки повернувся до рідної чи не зовсім рідної команди хмельничан з острозькою припискою.

Отож, Острожчина – лідер у футбольній міжобласній децентралізації....

 

Коментар
24/04/2024 Середа
24.04.2024
23.04.2024