У Вараші міські більярдисти перемогли збірну енергетиків

04 Травня 2021, 12:11
514

Матчева зустріч збірної більярдистів РАЕС проти збірної міста за рівнем інтриги, напруженості та пристрастей перевершила всі очікування організаторів, гравців, вболівальників. Переможець протистояння не був визначений до останнього ігрового дня.

Про це йдеться на сторінці Вараської міської федерації спортивного більярду у facebook.

За команду РАЕС зіграли Святослав Продащук, Юрій Левчук, Валентин Федіна, Сергій Цапенко, Ігор Максимюк, Михайло Ляшик, Василь Пашко та Сергій Профатілов, якого після чотирьох матчів замінив Володимир Гряділь.

За містян виступили Сергій Федаюк, Назар Яромич, Сергій Маєвський, Михайло Перчиць, Володимир Лукаш, Віталій Ткач, Віталій Крупич та Віктор Босик.

Ігрова дисципліна, а це вільна піраміда і коротка ігрова дистанція до трьох перемог, додали кожному поєдинку додаткової напруги.

Максимальної об'єктивності поєдинку додала колова система змагань – суперники мали зіграти з кожним із восьми опонентів.

Раесівці стартували потужно, повівши після першого ігрового дня 14-10. Вісім перемог на трьох здобули лідери команди Левчук, Продащук та Максимюк.

На екваторі матчу Назар Яромич із однаковим рахунком 3-1 переміг Продащука та Максимюка,  внісши серйозні зміни у плани енергетиків. Після другого ігрового дня містяни трохи вирівняли ситуацію 16-18.

Ще на одну перемогу скоротилося відставання команди міста у третій ігровий день – 20-21.

Дві перемоги Володимира Лукаша над лідерами раесівців дозволили його команді вперше вийти вперед 24-23 у четвертий ігровий день.

У наступні два тури ігор перевага містян тільки зростала. Спочатку 30-26 у п'ятий, а потім 32-27 у шостий день ігор.

На фініші у п'яти прикінцевих матчах команді РАЕС потрібно було здобути п'ять перемог у п'яти матчах. Вирішальним був контровий матч. Остаточний рахунок 35 - 29 на користь команди міста.


 

Найкращим у переможених однозначно став Михайло Ляшик, що здобув шість перемог і поступився лише Босику і Крупичу.

Остовними чинниками перемоги містян, окрім згуртованості і неабиякого командного духу, стали 100% результати лідерів команди Віталія Крупича та Віктора Босика, що здобули по вісім перемог кожен та впевнена гра Володимира Лукаша та Назара Яромича. Інші гравці зіграли нижче своїх можливостей, хоча їхній вклад в загальну перемогу важко переоцінити.

Після підсумків матчу свято більярду у клубі «Lion» продовжилося традиційними більярдними конкурсами.

Конкурс «Своя куля» підкорився Юрію Левчуку (сім забитих із 11).

Дев'ять із десяти «чужих» вдалося забити Віталію Крупичу.

Конкурс «Біллія» виграв Віктор Босик, забивши поспіль дев'ять куль із розбою.

Три дуплети із шести спроб забив Володимир Лукаш, що стало найкращим результатом.

Удар відтяжка у середню лузу найкраще виконав Віталій Крупич. Три вдалих спроби із шести.

Із шести спроб три естетичні «французи по борту» вдалося виконати Віктору Босику.

Коментар
20/04/2024 Субота
20.04.2024
19.04.2024