Чемпіонський початок «Шахтаря», розгром від «Олімпії»: підсумки першого туру Чемпіонату Волині

28 Квітня 2021, 16:06
1273

На Волині офіційно стартував футбольний сезон. У Вищій лізі командам вдалося зіграти не повний тур – гру «Вотрансу» та «ЛСТМ» перенесли на пізніше, та перші результати матчів 25 квітня вже відомі.

Огляд першого футбольного вікенду оприлюднили на сторінці Асоціації футболу Волині.

Пандемія і карантин суттєво вплинули не лише на професійний футбол – через обмеження попередній сезон у волинських футбольних змаганнях тривав майже півтора року. Тож повернення до системи «весна-осінь», коли турніри відбуваються в межах одного року – очікуваний і в той же час дуже потрібний крок для аматорських команд. Відтепер кількамісячна зимова перерва стане для них повноцінним міжсезонням, а самі сезони все більше команд починатимуть і завершуватимуть з мінімальними кадровими змінами.

Переконливий дебют чемпіонів

Казковий сезон «Шахтаря» минулого року ставить доволі логічне запитання на нинішній – чи витримає команда чемпіонську відповідальність уже в новій першості? Зима мала хороші кадрові новини для «волинських гірників» – з «Вотрансу» до Нововолинська повернувся найкращий бомбардир минулого чемпіонату Юрій Кошелинський. Утім, у матчі проти чемпіонів Першої ліги з «Агропродукта» бомбардирські якості проявив не старий-новий голеадор «Шахтаря», а Роман Романюк, який відправив до сітки горохівського колективу одразу три голи, а підопічні Юрія Демуса святкували переконливий успіх – 4:0. Просто та упевнено – чи продовжить чемпіон таку ж ходу в наступних іграх?

Ковель та Володимир починають із розгромів

У другому турі «Шахтарю» доведеться прийняти одного із принципових суперників – «Ковель-Волинь». Ковельчани, до слова, чемпіонат також розпочали з перемоги – голів Максима Самойліча та Петра Мороза, а також автоголу, цілком вистачило для успіху в матчі із «Заборолем» – 3:0. А не відставати від «міст-колег» вирішив і новостворений ФК «Володимир». Матч проти «Надії» був для команди лише номінально гостьовим, адже відбувався у Володимирі-Волинському. За клуб з Хорова вийшли футболісти, які ще минулого сезону грали за «Боратин» - Владислав Гаврилюк, Дмитро Бурковський, Максим Бортнік, а з лави запасних виходили досвідчені Петро Шелест та Володимир Бобилєв. Утім, вся ця цікава компанія не зуміла взяти у матчі бодай один заліковий пункт – а у «Володимира» два голи забив нещодавній футболіст «Волині», «Агробізнеса» та «Чорноморця» Олексій Зінкевич – 0:3. Чи зможе міцний колектив Ігоря Барабаша втрутитися у боротьбу за медалі Вищої ліги?

Бомбардування Першої ліги

Розгромними успіхами новий сезон у Першій лізі почали «Олика» та «Олімпія». Бронзові призери минулого сезону в Ківерцях зуміли суттєво перезабивати «Прип’ять» (1:6), а шикарне «соло» видав граючий головний тренер команди Олег Шахраюк, на рахунку якого одразу чотири забиті голи. А колектив із Княгининку забив у ворота «Турії» ще більше (8:0), а вирішальними у матчі стали «хет-трик» Андрія Лобанова та «дубль» Дмитра Кисляка. В іншому ківерцівському матчі оновлений «Локомотив» вирвав перемогу над «Рубежем» завдяки пізньому голу Юрія Чепури, а новостворений цьогоріч «Торпедо-Боратин» завдяки дублю Дмитра Рожка був сильнішим за «Камінь-Каширський» – 2:0.

Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024
27.03.2024