Кубок Рівненщини-2021: на важкому газоні «Грем’яче» здолало «Локомотив»

25 Квітня 2021, 20:11
Боротьба за Кубок Рівненщини 2021 2074
Боротьба за Кубок Рівненщини 2021

На стадіоні Острозької академії під крижаним дощем було гаряче – парируваний пенальті, незарахований гол, але мінімальна перевага вивела-таки ФК «Грем’яче» у чвертьфінал Кубка Рівненської області 2021 року.

Футбольний клуб «Грем’яче», що представляє Острозьку громаду на змаганнях обласного рівня, бере участь у розіграшах Кубка області з 2019 року. Під час першої спроби «світло-зелені» зійшли з дистанції на стадії 1/8 фіналу. 2020 року, вибивши сильних суперників, увірвалися до півфіналу, де поступилися чинному володареві кубка оржівському «ОДЕКу». У сезоні 2021 року представник Острожчини знову стартував у 1/8 фіналу.

Сліпий жереб звів ФК «Грем’яче» зі здолбунівським «Локомотивом». Матч відбувся на домашній арені грем’ячівців, стадіоні Острозької академії, у неділю, 25 квітня.

Гості розпочали з центру поля й одразу ж розвинули флангову атаку, але блискавичний прохід не вдався. Грем’ячівці відповіли тим же, піднявшись занадто високо. Вільною зоною відразу скористалися «залізничники», вийшовши два в один. Але Назар Гаврилюк, який відтягнувся у захист, скосив суперника – суддя призначив 11-метровий. Удача була не на боці гостей і Юрій Шуль парирував удар.

Найближчі 10 хвилин команди обмінювалися атаками, але всі удари йшли повз рамки. На 15 хв. «світло-зелені» прокинули в чужий штрафний, там м’яч прийняв Михайло Коваль і, хитнувши захист, точно пробив – 1:0. Забитий гол пожвавив перебіг протистояння, адже команди грали «на виліт». Але атаки здолбунівців переривали як не захисники, то випереджав кіпер, а проходи грем’ячівців захлиналися десь на підступах до чужого штрафного.

На 31 хв. Коваль вирвався вперед і міг би подвоювати, але вскочив у офсайдну пастку. Натомість Юрій Шуль у стрибку парирував потужний удар нападника гостей.

З неба почав накрапати холодний дощ, який не остудив емоцій, але грати стало важче, побільшало підкатів і стандартів. Урешті рахунок до кінця тайму так і залишився без змін.


 

Після перерви грем’ячівці провели блискавичну атаку, вивівши вперед автора єдиного гола. Кіпер вийшов назустріч, упав, але не зафіксував м’яч. Форвард теж лежачи намагався запхати кулю у ворота, аж поки цю копанку не обірвав свисток. Голкіпер «Локомотива» зарядив м’яч у поле, почавши майже вдалу атаку – м’яч після потужного удару пролетів над самісінькою поперечиною.

Кілька хвилин боротьби в центрі – і «залізничники» отримують право на перспективний штрафний на підступах до карної зони «Грем’ячого». Стінка й гравці суперника закрили м’яч від Шуля, але Олег Груша, який страхував у воротарському, потужно вибив вперед. Мокрий газон спричинив майже миттєвий фол, але прямий удар зі стандарту надійно зафіксував голкіпер господарів.

На 67 хв. сімейний дует Гаврилюків влаштував пожежу в чужому штрафному – Назар потужно навісив, а Дмитро пробив, але м’яч прокотився повз стійку. Грем’ячівці продовжували тиснути, виводячи на ударні позиції Михайла Коваля, Олександра Гугайла, Вадима Гаврилюка, Олега Грушу, але важкий м’яч не летів у рамку. Так само захлиналися й атаки «Локомотива».

На 80 хв. «Грем’яче» пішло в масову атаку й таки забило – м’яч у сітку переправив Володимир Худий, але рефері скасував узяття воріт через фол і удар після свистка, а Олександр Гугайло сів на картку.

Десять хвилин відчайдушної боротьби декілька разів переривали, викликаючи на поле медика й подаючи стандарти, тому суддя додав аж 4 хвилини.

На 90+3 хв. «Локомотив» мав реальний шанс перевести гру в овертайм, але на мокрому газоні м’яч покотився в руки Шулеві, а нападник проїхав повз ворота…

1:0. ФК «Грем’яче» йде далі. Уже у вівторок, 27 квітня, команда дізнається суперника 1/4 фіналу. Але амбіції повторити хоча б минулорічний результат уже помітні…

Коментар
25/04/2024 Четвер
25.04.2024
24.04.2024
23.04.2024