Управління молоді та спорту Волинської облдержадміністрації працює незадовільно, – облрада

22 Квітня 2021, 15:16
618

Начальник управління у справах молоді та спорту Волинської обласної державної адміністрації Ігор Дмитришин прозвітував про роботу в 2017–2020 роках.

Депутати Волинської облради вважають, що впродовж останніх трьох років управління у справах молоді та спорту ВОДА та його очільник Ігор Дмитришин працювали не задовільно. Таке рішення ухвалили за підсумками звіту Дмитришина під час сесії в середу, 21 квітня. Про це йдеться на сайті Волинської облради..

У своєму звіті Ігор Дмитришин зосередився на 5 напрямках діяльності.  Йдеться про спорт вищих досягнень, фізкультуру, дитячий спорт, спорт для інвалідів та спортивну інфраструктуру. Головний спортивний чиновник області переконував депутатів, що в спорті вищих досягнень у літніх видах  Волинь на другій сходинці серед областей своєї категорії.

Мовилося, що до Олімпійських Ігор в Токіо готуються 16 волинських спортсменів, з них троє вже  мають олімпійські ліцензії, а п'ятеро виконали олімпійські нормативи. Зі слів пана Дмитришина, до Олімпіади область готова. В Паралімпійських Іграх участь візьмуть 5 волинян. Все гаразд, зі слів чиновника, і з розвитком масового та дитячого спорту. Також він розповідав про інфраструктурні проєкти, реалізовані   коштом ДФРР та з бюджетів місцевих громад.

Водночас депутати облради мали до керівника профільного управління чимало питань.

Обговорювали і ситуацію щодо колективу та вихованців  ДЮСШ «Юний динамівець», і зміни в мережі дитячо-юнацьких спортшкіл, і проблеми фінансування.

Віктор Галан-Влащук, який в раді очолює постійну комісію з питань сім'ї, молоді, спорту та туризму, відзначив, що під час розподілу коштів управління відчутна упередженість Дмитришин відповів, що коштів заледве вистачає на захищені статті, а бюджет розвитку в галузі фізкультури розподіляється на рівні попередніх років.

Своєю чергою Андрій Бокоч заявив, що жодного сприяння від профільного управління не має обласна федерація біатлону. В області немає ані відповідної інфраструктури, ані інвентарю. Ігор Дмитришин зауважив, що співпрацю з федерацією налагоджено, але фінансової підтримки з бюджету волинські біатлоністи не бачать, бо не мають вагомих результатів.

Після обговорення депутати підтримали проєкт рішення в редакції постійної комісії з питань депутатської діяльності, місцевого самоврядування, захисту прав людини, законності, боротьби із злочинністю та корупцією та визнали роботу начальника управління у справах молоді та спорту Волинської обласної державної адміністрації Ігоря Дмитришина щодо організації роботи, спрямованої на виконання у 2017-2020 роках Обласної цільової соціальної програми розвитку фізичної культури і спорту на 2017-2023 роки незадовільною.

Голові Волинської обласної державної адміністрації Юрію Погуляйку  пропонують переглянути доцільність перебування Ігоря Дмитришина на посаді начальника управління у справах молоді та спорту.

Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
28.03.2024
27.03.2024