У Луцьку представники 15 шкіл розіграли нагороди турніру «Шабля 3х3»

12 Квітня 2021, 15:28
2062

У Луцьку відбулися змагання з баскетболу 3х3 серед школярів 5-8 класів – «Шабля 3х3».

У турнірі, який провели наприкінці минулого тижня, узяли участь 15 загальноосвітніх шкіл, тож учасниками змагань стали близько 90 юних баскетболістів. Про це повідомляють на сайті БК «Старий Луцьк-Університет».

Команди були поділені на чотири групи – по 4 школи в кожній. Зауважимо, що в одній з груп було 3 команди.

За підсумками ігор на груповому етапі визначилися 8 команд, які за принципом плей-оф продовжили боротьбу за перемогу. Отож, пари чверть фіналістів мали такий вигляд і закінчилися з такими результатами:

  • «ЛНВК № 9» – «ЗОШ І-ІІІ ступенів № 25» — 7:2;
  • «ЛНВК № 26» – «Гімназія №4 ім. М.Левицького» –  3:9;
  • «ЗОШ І-ІІІ ступенів № 19» – «ЗОШ І-ІІІ ступенів №16» — 6:1;
  • «ЛНВК ЗОШ І-ІІІ ступенів № 22» (хл.) – «Ліцей № 27» – 9:1.

Після групового етапу відбувся «Конкур снайперів» серед всіх учасників заходу. У напружених протистояннях перемогу здобув наймолодший з усіх учасників, учень «ЗОШ І-ІІІ ступенів № 19» Федір Мельничук.

У всіх чотирьох матчах команди показали хороший рівень майстерності та достатньо цікаву тактичну гру. За підсумками цих матчів визначилися півфіналісти, поєдинки яких завершилися з такими результатами:

  • «ЛНВК № 9» – «Гімназія №4 ім. М.Левицького» – 3:6;
  • «ЗОШ І-ІІІ ступенів № 19” – «ЛНВК ЗОШ І-ІІІ ступенів № 22» (хл.) – 12:4.

Як і в попередніх матчах, досить хороший баскетбол демонструвала команда Гімназії №4. Після півфінальних протистоянь всіх присутніх цікавило, чи зможуть хлопці з 19-ї школи підтвердити статус фаворитів у протистоянні із несподіваним фіналістом.

В матчі за «бронзу» завжди непоступлива 22 школа так і не змогла вибороти призове місце. Організатори за волю до перемоги також вручили їм заслужені призи. Поєдинок за третє місце закінчився з таким результатом: «ЛНВК ЗОШ І-ІІІ ступенів № 22» (хл.) – «ЛНВК № 9» – 3:11.

А ось у фіналі було дуже гаряче: суперники обмінювалися результативними атаками. Особливо добре та конкурентно виглядали лідери своїх команд: 19-ї школи – Федір Мельничук та 4-ї гімназії – Арсен Мураль. Переможця змагань визначив дальній кидок на останніх секундах матчу, який влучив Федір Мельничук. Часу на те, щоб відігратися в суперників не залишилося. Матч закінчився з рахунком: «Гімназія №4 ім. М.Левицького» – «ЗОШ І-ІІІ ступенів № 19» – 11:14.

Отже турнір «Шабля 3х3» закінчився перемогою 19-ї школи.

За підсумками турніру організатори також нагородили гравців і в особистих номінаціях:

  • «Найкращий нападаючий» – Мураль Арсен (“Гімназія №4 ім. М.Левицького”)
  • «Найкращий захисник»  – Тєрьохін Володимир (“Гімназія №4 ім. М.Левицького”)
  • «MVP»-найцінніший гравець – Мельничук Федір (“Луцька ЗОШ І-ІІІ ступенів № 19”)

Безпосередні організатори змагань: гравці та тренери БК «Старий Луцьк-Університет» та Дмитро Піддубний задекларували в майбутньому продовжити традицію проведення баскетбольних турнірів вже на літніх майданчиках міста, а також – попросили дітей стежити за анонсами і, звісно, любити баскетбол.

 

Читайте також:

Представниці Рівненщини стали срібними призерами Всеукраїнської юнацької баскетбольної ліги

Коментар
20/04/2024 Субота
20.04.2024
19.04.2024