Любомльський «Рубіж» підсилився футболістом із Гамбії

08 Квітня 2021, 12:44
Момоду Сісей 1768
Момоду Сісей

В історії кожного футбольного клубу бувають періоди спаду та підйому.

Не винятком у цьому списку є любомльський «Рубіж», який декілька років тому відсвяткував своє 25-річчя.

Старт нинішнього чемпіонату області дарує жителям Любомльщини надію про повернення тих часів, коли центральний стадіон міста був повністю заповнений вболівальниками. На це сподіваються керівники та гравці нинішнього складу ФК «Рубіж», заявку на виступи якого минулого тижня подали до Федерації футболу Волині.

«Загалом до участі в чемпіонаті області зголосилися 17 команд з майже усіх колишніх райцентрів. Вони розділені на дві групи – вищу та першу лігу. Ми прийняли рішення виступати поки в нижчому дивізіоні, адже мірятися силами із доволі сильними суперниками, які представляють міста обласного значення, ще зарано, а псувати свято вболівальникам ми не хочемо. Тим більше у гравців, надіємося, з’явиться додаткова мотивація виграти цей турнір і в наступному році позмагатися у сильнішому», – розповідає президент клубу Андрій Мохнюк.

На перший тренувальний збір, який відбувся минулих вихідних, прибуло п’ятнадцять футболістів. На думку оновленого тренерського штабу основу команди мають скласти місцеві гравці (тобто, із наших чотирьох територіальних громад), яких, як показав останній зимовий чемпіонат Любомля, у нас
вистачає.

«Було б лише бажання виступати за клуб та брати участь у тренуваннях», – зазначають тренери.

Крім того, на «оглядинах» перебуває декілька «легіонерів», котрі мають підсилити команду та забезпечити не тільки видовищну гру, а й потрібний результат. Серед них гамбієць Момоду Сісей. Він, зі слів Андрія Мохнюка, однозначно посилить команду як в плані маркетингової стратегії, так і по грі. Але в нього поки що виникають труднощі з комунікацією. «Спілкуємося через тренера та перекладача. Але свої завдання на полі він розуміє чітко і виконує їх старанно.

«Хотілося б, щоб так само чітко розуміла влада на теренах колишнього Любомльського району, що в нас повинна бути єдина сильна команда, яка гідно представляла б наш край на змаганнях різного рівня. Адже це не тільки популяризація спорту, здорового способу життя, дозвілля, про яке ніколи не забували керівники районного рівня, а ще й підтримка обдарованої молоді з населених пунктів нинішніх територіальних громад», – говорить Андрій Мохнюк.

«І не важливо скільки таких талантів і в якої територіальної громади сьогодні вже є, а головне старатися, щоб вони з’являлися в майбутньому. Тому фінансова підтримка, що здійснювалася постійно районною владою, зараз зі сторони громад вкрай необхідна. А результат не забариться», – підсумовує вболівальник зі стажем Петро Максимович.

Зі слів Андрія Мохнюка, навіть сам стадіон, куди на змагання приїжджають команди з усіх громад Любомльщини, потребує утримання та проведення цілого комплексу технічних робіт. Спільними зусиллями влади усіх громад відремонтували санвузли, побудували роздягальні, підготовили трав’яне покриття футбольного поля та багато чого іншого.

Тим часом, ФК «Рубіж» в рамках тренувального збору провів першу товариську гру з молодіжною командою Ковеля, яку виграв з рахунком 3:1. Попереду вже ігри регулярного чемпіонату, тож ФК «Рубіж» надіється на підтримку вболівальників та всієї громади Любомльщини.


 

Коментар
20/04/2024 П'ятниця
19.04.2024
18.04.2024