Чемпіонський камбек «Кунева», несподіваний тріумф Здовбиці: підсумки мініфутбольної першості Острожчини

04 Квітня 2021, 15:05
Фотомить фіналу між ФК «Кунів» - ФК «Острог» 3155
Фотомить фіналу між ФК «Кунів» - ФК «Острог»

Завершився ХІ відкритий турнір Острозької громади з мініфутболу.

У неділю, 4 квітня, на мініфутбольному майданчику в Розважі провели зустрічі, за результатами яких визначилися володарі золотих, срібних і бронзових медалей.

Спершу силами мірялися ФК «Кунів» із Хмельниччини та гості зі Здолбунівщини ФК «Здовбиця». Кунівці відкрили рахунок ще в першому таймі. Але коротка пауза дозволила гравцям Здовбиці зібратися зі силами та на початку другого тайму відіграти такий потрібний м’яч. З рахунком 1:1 матч і завершився.



 

Відповідно до регламенту змагань команди пробивали пенальті. Перший удар воротар ФК «Кунів» узяв, тож три наступні точні удари вивели у фінал саме команду з Хмельниччини – 3:2 в серії пенальті.

Наступними на майданчик вийшли ФК «Грем’яче» та ФК «Острог». Рахунок на 7 хв. «острозького дербі» відкрив Олександр Чутченко – 0:1. Грем’ячівці спробували перехопити ініціативу, заграли в п’ять польових і отримали гол від воротаря суперників у власну порожню рамку – 0:2. Мінімальна інтрига в матч повернулася на 36 хв., коли грем’ячівці зуміли відквитати один м’яч. Однак на останній хвилині ФК «Острог» знову вийшов уперед – 1:3 – і отримав путівку у фінал.



 

У матчі за третє місце, у якому зустрілися дві команди, що вже зазнали поразок – ФК «Грем’яче» та ФК «Здовбиця» – у ворота суперників залетіло 15 голів. Перші десять хвилин обидва клуби пристрілювалися і не створювали серйозних загроз. На 11 хв. нападник «Здовбиці» точним ударом у верхній кут розпечатав ворота і поклав початок зливі голів. Через чотири хвилини Юрій Шуль програв вихід сам на сам – 0:2. На 17 хв. ФК «Здовбиця» вже вів у рахунку 0:3. Гол у роздягальню на свій рахунок записали грем’ячівці – обнадійливі 1:3. Зі старту другого тайму «Грем’яче» ще скоротило відставання – 2:3, але фактично відразу й пропустило два м’ячі – 2:5, ризиково граючи з усіма польовими. Найбільш гарячими виявилися дві завершальні хвилини зустрічі, адже забивали обидва колективи, а умовне табло з фінальним свистком засвідчило рахунок 6:9 на користь ФК «Здовбиця». Отож, колектив зі Здолбунівщини переміг минулорічного чемпіона мініфутбольної першості Острожчини й виборов бронзові нагороди.


 

«Золотий» матч між ФК «Кунів» і ФК «Острог» можна описати як гру «до першого гола». ФК «Острог» розвів із центру поля, намагався загострювати, однак ФК «Кунів» тиснув на ворота суперників. Зрештою, у першому таймі не забили жодного гола. На 35 хв. рахунок відкрив Тарас Прислуцький. За мінімальної переваги обидві команди заграли агресивніше, однак на 46 хв. Володимир Сондак подвоїв перевагу кунівців. Ще три хвилини – і ФК «Кунів» довів рахунок до розгромного 3:0 – дубль Тараса Прислуцького. На останній «чистій» хвилині острожани мали перспективний штрафний, однак воротар суперників зумів його узяти. Упевнена перемога гостей із Хмельниччини.

Таким чином ФК «Кунів», який у минулорічному мініфутбольному турнірі тоді ще Острозького району здобув бронзу, зробив чемпіонський камбек.




 

Отож, трійка найкращих на ХІ відкритому турнірі Острозької громади з мініфутболу така:

  • І місце – ФК «Кунів»
  • ІІ місце – ФК «Острог»
  • ІІІ місце – ФК «Здовбиця».

«Надзвичайно вдячний команді, яка виклалася на всі сто й здобула чемпіонський титул. від імені всіх гравців також дякую Вікторові Щербачукові, який підтримує команду. Без нього цей результат теж був би неможливий», – прокоментував для Спорт на районі представник «Кунева» Володимир Ляшук.

Нагадаємо: Х ювілейний відкритий мініфутбольний турнір Острозького району 2020 року відбувався в умовах суворих карантинних обмежень. Тоді трійка призерів була такою: І місце – ФК «Грем’яче»,  ІІ місце – ФК «Крок» (Грозів), ІІІ місце – ФК «Кунів».

Про те, хто з гравців отримав індивідуальні відзнаки, читайте тут: Нагородили найкращих гравців мініфутбольної першості Острожчини

Коментар
23/04/2024 Вівторок
23.04.2024
22.04.2024