У Луцьку відбудеться турнір зі стрільби з лука серед шкіл міста

03 Квітня 2021, 12:41
Фото ілюстративне 789
Фото ілюстративне

У Луцьку 23 травня проведуть турнір зі стрільби з лука серед шкіл міста «Lutsk Archer-junior».

Метою турніру є ознайомлення школярів із новим олімпійським видом спорту, який з’явився в Луцьку – стрільба з лука та виявлення здібних до цього виду спорту юнаків і дівчат, а також визначення, стрільці якої школи в Луцьку є найвлучнішими. Про це інформують організатори.

Враховуючи, що це новий і складнокоординаційний вид спорту, участь в турнірі передбачатиме попередній відбір учасників  і їхнє навчання.

Для того, щоб взяти участь у турнірі, школярам потрібно:

  1. До 15 квітня зареєструватися на тренінг зі стрільби з лука в своїй школі, або заповнити гугл-форму.
  2. До 22 квітня взяти участь в тренінгу зі стрільби і бути відібраним на наступний етап.  
  3. Відвідати щонайменше 6 навчально-тренувальних занять зі стрільби з лука.  
  4. Кращі стрільці на навчанні отримають право представляти школу на турнірі, де і відбудуться фінальні змагання.

Для того, щоб взяти участь в тренінгу організованою групою охочих від школи, потрібно попередньо обрати та погодити з організаторами (ЦНПВ) дату та час заходу в проміжку з 29 березня по 22 квітня.

Учасниками турніру зможуть стати учні віком від 11 – 14 років, хлопці і дівчата, представники усіх ЗОШ Луцької ТГ.

На відбірковому тренінгу від однієї школи може взяти 10-15 людей.

На фінальному турнірі школу буде представляти лише один учасник.

Організатори готові провести більше 30 безкоштовних тренінгів зі стрільби з лука для школярів, які бажають взяти участь і представити свою школу на  турнірі.

Участь у тренінгах та турнірі є безкоштовною. Також організатори забезпечать всіх учасників турніру луками, стрілами та іншим необіднім для змагань спорядженням.

Проведення тренінгів і навчання відбуватиметься на базі клубу стрільби з лука «Луцькі Соколи» за адресою Ветеранів, 5а (19 школа).

Фінальні змагання будуть проходити за адресою Ковелька, 15, (інститут ВНУ) та проводитимуться згідно чинних правил змагань зі стрільби з лука.  Першим етапом змагань є запис кваліфікації –  1 дистанція (10 підходів по 3 стріли загальною кількістю 30 стріл)  під час якої учасник може набрати максимально 300 балів. За результатами кваліфікації формується рейтинг. Першим є той стрілець, котрий набрав найбільше балів, останнім – той, хто найменше. Другим етапом змагань  є «Олімпійський раунд», під час якого проводитимуться спаринги, де перший учасник змагатиметься з останнім, другий з передостаннім тощо.  Переможець турніру визначиться за результатом спарингів.

У залежності від кількості учасників, організатори змагань залишають за собою право внесення змін щодо системи проведення змагань.

Турнір є пілотним проектом і у випадку успішної його реалізації змагання будуть проводитись щорічно,  а з часом стануть відкритими для всіх охочих.

Організаторами турніру є клуб стрільби з лука «Луцькі Соколи», Центр національно-патріотичного виховання міста Луцька та Молодіжний центр Волині. Захід проходитиме за сприяння Департаменту у справах сім’ї, молоді та спорту Луцької міської ради  Візуалізація проекту від РВК «Тенета».  Медалі переможцям – авторства Fiber Tec.

За додатковою інформацією щодо участі та з питань співпраці звертайтеся за телефоном 0635686755.

Читайте такожУ Луцьку відбудеться бій сумо-роботів


 

 

Коментар
19/04/2024 П'ятниця
19.04.2024
18.04.2024