На Рівненщині започатковують нові змагання з тенісу

26 Березня 2021, 16:37
1813

У травні на Рівненщині планують провести нові змагання з тенісу.

Навесні в області вперше відбудеться Відкрита командна тенісна ліга Рівненщини (ВКТЛР). ВКТЛР – це командні змагання з тенісу серед чоловіків між колективами з міст Рівненської області та сусідніх областей.

У цьому році в лігу подали заявки команди з Рівненської, Волинської, Житомирської та Хмельницької областей. Орієнтовно в новоствореній лізі братиме участь 8–10 команд.

Особливістю цих змагань є те, що команди між собою ведуть боротьбу в одиночних та парних іграх.

Змагання плануються проводити по турах, але лише в тих містах, де є для цього необхідна інфраструктура (тенісні корти). Зокрема у дебютному чемпіонаті ВКТЛР ігри проведуть у містах Луцьк, Вараш, Новоград-Волинський та Острог.

Ініціатором створення ВКТЛ Рівненщини став острожанин Сергій Білюк, голова громадської організації «Острозький тенісний клуб», а його в цьому підтримали представники інших команд, які входять в організаційний комітет ліги.

«Основним завданням новоствореної тенісної першості є популяризація та розвиток тенісу в західному регіоні, залучення до цього виду спорту дітей і молоді та налагодження контактів з тенісними структурами інших регіонів», – відзначив Сергій Петрович.

Планують, що у ВКТЛР братиме участь і збірна команда тенісистів Острожчини.

 

Більше про теніс та інші види спорту на Острожчині читайте тут: «Наш пріоритет – здорові діти, здорова нація», – «спадковий» функціонер із Рівненщини Дмитро Білюк

Коментар
18/04/2024 Четвер
18.04.2024
17.04.2024