Рівненський «Верес» перемагає «Полісся» у Львові

20 Березня 2021, 17:00
верес 1314
верес

Ще до перерви рівняни забили двічі у ворота номінальних гостей стадіону СКІФ.

Про це інформує офіційний сайт НК Верес.

Такий гандикап дозволив підопічним Юрія Вірта у другому таймі спокійно оформити десяту у чемпіонаті перемогу.

Верес - Полісся - 2:0 (2:0)

Чемпіонат України з футболу, 17 тур, 20 березня 2021 року, Львів, стадіон СКІФ, без глядачів

Верес: Когут - Солдат, Махнєв, Гончаренко, Нємчанінов, Дахновський (Данилюк, 79), Кучеров, Панасенко, Пасіч, Сергійчук, Гегедош (Гайдучик, 85). Запасні: Бабійчук, Ющишин, Савошко, Гук, Мірошник, Шестаков, Поворознюк.
Головний тренер: Юрій Вірт.

Полісся: Маханьков - Понєдєльнік, Тєрєхов, Прокопчук, Шевченко, Гавриленко, Глагола (Ковальов, 80), Грицук, Галенков (Островський, 88), Повалій (Андрущенко, 74), Галенко (Медведєв, 74). Запасні: Яшков, Акубардія, Даудов, Коваль.
Головний тренер: Сергій Шищенко.

Голи: Нємчанінов (10), Сергійчук (32, з пенальті).

Для обох команд матч на стадіоні СКІФ у Львові став першим у весняній частині чемпіонату. Верес після кубкового поєдинку із Зорею ще на початку місяця два тижні не мав ігрової практики. Минулого тижня рівняни мали би зіграти пропущену гру першого кола проти Оболоні - завадив сніг. Полісся ж лише минулої неділі повернулося до України з Туреччини, де команда проводила збори.

Сніг міг завадити футболу і сьогодні. За декілька годин до старту матчу він повністю засипав поле. Втім, перед самим початком гри погода все ж покращилася. А команди - вийшли на поле.

Рівняни сьогодні зіграли без все-ще травмованих Петька і Тимофієнка. Обоє травмувалися ще на турецьких зборах. Через мікро-ушкодження на полі не з'явився Шестаков. А Полюлях не потрапив до заявки через дискваліфікацію.

Номінальні гості стадіону СКІФ завдали першого у матчі удару по воротах. Повалій перевірив реакцію Богдана Когута. Але не більше. 

А Верес відповів швидким голом. Геннадій Пасіч технічним розрізним пасом вивів на ударну позицію Дмитра Нємчанінова. Той увірвався у вільну зону і з доволі гострого кута у буквальному сенсі слова "пробив" Маханькова - 1:0.

Геннадій Пасіч, принаймні у першому таймі, точно був найкращим у складах обох команд. Одразу після виконаного асисту він міг забивати сам. Ударом метрів з 16-ти. Забракло точності. 

А щойно житомиряни зрозуміли, що з Пасічем потрібно грати більш щільно - як у Вереса активізувався протилежний фланг. Там "вибухнув" Віталій Дахновський. Його рейд до штрафного майданчика суперника завершився фолом. І Михайло Сергійчук чітко виконав пенальті - 2:0.

До перерви свій реальний момент мало і Посісся. Галенко виграв другий поверх біля наших воріт і завдав прицільного удару головою - знову безпомилково зіграв Богдан Когут.

У другому таймі Верес дещо змінив векторність гри. Замість швидких іскрометних атак червоно-чорні, прогнозовано, вирішили більше контролювати м'яч. А разом з тим - і рахунок матчу. 

Дещо активізувати гру команді Сергія Шищенка вдалося лише після проведених замін. Та й то - лише епізодично. 

Для Вереса ж настав час дебютів. Перші хвилини за команду у чемпіонаті провели на полі Артем Данилюк і Микола Гайдучик, який раніше вже дебютував у кубковій грі проти Зорі.

У підсумку - впевнена перемога рівнян над Поліссям - 2:0. Команда Юрія Вірта здобуває десяту перемогу у чемпіонаті і готується до виїзду в Івано-Франківськ.

Коментар
19/04/2024 Четвер
18.04.2024
17.04.2024