У Вараші змагались більярдисти

20 Березня 2021, 13:32
Учасник змагань 549 Джерело: www.facebook.com
Учасник змагань

Чемпіонство на І рейтинговому турнірі чемпіонату міста з більярду, що 13-14 березня відбувся у більярдному клубі «Lion», розіграли 18 учасників.

Про це інформують на сторінці Вараської міської Федерації спортивного більярду у facebook.

Родзинкою змагань стало нововведення – кожен матч відбувався з врахуванням ліміту часу. Це мало змінити тактику і стратегію гравців, спонукало до більш активних ігрових дій під час матчів.


 

У першому турі відносно несподіваним можна назвати тільки результат матчу Максимюк – Ткачук. В інших матчах фаворити двобоїв не підвели.

Дуже рано залишили турнір такі міцні гравці верхньої частини рейтингу як Максимюк, Ляшик та Лукаш, програвши і другі матчі внизу сітки.

З підсумками матчів на вихід у вісімку кращих учасниками чвертьфіналів стали Віталій Ткач (технічна перемога над Маєвським), Роман Заскалько (перемога над Ткачуком в контрі 8-7), Валентин Федіна (здолав за лімітом часу непоступливого Перчиця 3-2) та Юрій Левчук, що обіграв одного з прихованих фаворитів турніру Сергія Федаюка.


 

¼ фіналу. Чудовий турнір за грою вдався Віталію Ткачу. Не пощастило лише із суперниками. Поразки першому і другому номерам Босику і Крупичу в контрових партіях можна списати лише на силу суперників і певне невезіння спортсмена.

Володимир Гряділь досить легко обіграв кращого із володимирчан Романа Заскалька 3-0.

У драматичному двобої Святослав Продащук у вирішальній партії схилив шальки терезів на свою користь у зустрічі із Юрієм Левчуком – 3-2.

Продащук разом із Федіною знову стали учасниками матчу-триллеру. Вкрай серйозно налаштований Валентин повів 2-0, Святослав відіграв партію і був близький до перемоги у четвертій, але невблаганний часовий ліміт украв у нього шанс вийти до фіналу.

Другу перепустку до фіналу розіграли Босик та Гряділь. Перебіг тактично грамотного матч з обох сторін Віктор схилив на свій бік у еншпілях першої, другої і четвертої партій. 3-1 на його користь.


 

Фінал. Федіна знову чудово стартує. Декілька невеликих серій і з рахунком 8-4 він виграє у першу партію. Босик відповідає «вікторією» у другій партії, забивши складного восьмого свояка. Ситуація у матчі загострюється, прекрасні удари чергуються із невимушеними помилками. Вносить свій вплив у перебіг матчу і ліміт, примушуючи суперників невиправдано ризикувати. У вирішальній контровій партії більший ігровий досвід Босика дався взнаки. Баланс атаки і відіграшу приніс Віктору перемогу 8-5 у партії, матчі і у турнірі загалом.

Комбінована піраміда поступово стає улюбленою дисципліною для Віктора Босика, адже за останні сезони він виграв п'ять із дев'яти турнірів із цього виду піраміди.


 

Коментар
25/04/2024 Четвер
25.04.2024
24.04.2024
23.04.2024