Швейцарія – Україна: CAS оголосив остаточне рішення щодо скасованого матчу Ліги націй

20 Березня 2021, 12:40
збірна України 1049
збірна України

Спортивний арбітражний суд у Лозанні розглянув скаргу УАФ на рішення УЄФА про зарахування збірній України технічної поразки у матчі Ліги націй проти Швейцарії, який повинен був відбутися 17 листопада 2020 року.

Про це повідомлює Спорт24 з посиланням на офіційний сайт установи.

Таким чином, апеляцію УАФ відхилили, а рішення УЄФА залишили чинним. Цікаво, що неофіційна інформація про відмову в задоволенні скарги Української асоціації футболу з’явилася ще 2 березня.

Нагадаємо, 17 листопада, влада кантону Люцерн заборонила проводити матч Швейцарія – Україна через нові випадки коронавірусу у таборі «синьо-жовтих».

Збірна України була готова провести поєдинок 18 листопада з наявними неінфікованими гравцями. Але УЄФА запропонував зібрати на наступний день нову команду з футболістів, які не контактували з інфікованими – УАФ заявила, що це неможливо.

У підсумку, 25 листопада УЄФА зарахував технічну поразку «синьо-жовтим». Українська сторона подала апеляцію в CAS з проханням скасувати вказане рішення УЄФА та розглянути варіанти із перенесенням матчу або визначення переможця поєдинку шляхом жеребкування.

Зауважимо, саме від рішення Спортивного арбітражного суду залежало місце збірної України в наступному розіграші Ліги націй. Відповідно, «синьо-жовті» опуститилися в дивізіон B, посівши останнє місце в групі. Наступний розіграш Ліги націй команда Андрія Шевченка проведе в другому за силою дивізіоні.

 

Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
28.03.2024
27.03.2024