Луцька спортшкола «Юний динамівець» працюватиме до 1 травня

20 Березня 2021, 08:00
993

Луцька дитячо-юнацька спортшкола «Юний динамівець», якій раніше Волинська обласна рада повідомила про припинення занять і переведення тренерів до інших спортшкіл, працюватиме до 1 травня цього року.

Про це «Суспільному» розповів її директор Володимир Каразія.

Тренери та працівники закладу 18 березня зустрілися з керівником обласного управління у справах молоді та спорту Ігорем Дмитришиним. Нагадаємо, коли волинські депутати голосували за бюджет Волині-2021, фінансування «Юного динамівця» не передбачили, тож керівництву та тренерам школи згодом повідомили про оптимізацію закладу.

Гроші на заробітні плати працівникам і тренерам дитячо-юнацької спортшколи «Юний динамівець» наразі є, зазначив директор Володимир Каразія.

«Лімітна довідка про бюджетні асигнування на травень місяць і далі – 0 гривень. Щоб скоротити людей, мають бути якісь накази, а в мене цих наказів немає. Я не маю права сам себе скоротити», – каже керівник спортшколи.

Під час зустрічі з персоналом спортшколи начальник управління у справах молоді та спорту облдержадміністрації Ігор Дмитришин порадив тренерам написати заяви на звільнення з «Юного динамівця» та водночас на переведення до інших спортивних закладів.

Зі слів Ігоря Дмитришина, кошти на заробітну плату тренерів згідно з рішенням обласної ради про обласний бюджет передбачені, проте в інших комунальних закладах – ДЮСШ «Колос» і ДЮСШ з видів боротьби. Закривши спортшколу «Юний динамівець», обласна влада зекономить 1 мільйон 200 тисяч гривень, розповів Ігор Дмитришин.

Водночас колектив спортшколи звернувся до начальника обласного управління з проханням організувати зустріч із керівниками області, аби переглянути рішення щодо оптимізації закладу.

Переїхати до спортзалу «Богатир», що в підвальному приміщення на проспекті Перемоги, 12, пропонували тренеру з греко-римської боротьби Ігорю Любежаніну та його спортсменам.

Зі слів тренера, якщо в «Юному динамівцю» є бігова доріжка, кроси та поруч парк, то в «Богатирі» такої можливості для спортсменів немає. Каже: всі хочуть тренуватися, а ніде жодної спортивної школи не побудували за 30 років.

Нагадаємо, частині тренерів «Юного динамівця» пропонували перейти у Волинську дитячо-юнацьку спортивну школу з видів боротьби. Наразі в ДЮСШ працює 14 тренерів та займається майже дві сотні спортсменів. Зі слів Володимира Каразії, колектив готуватиме позов до суду щодо захисту своїх трудових прав.

Коментар
24/04/2024 Вівторок
23.04.2024
22.04.2024