На Рівненщині провели кінні змагання серед дітей із трьох областей

17 Березня 2021, 18:16
2841

На Рівненщині відбулися перші обласні змагання з кінного спорту, на які завітали представники трьох регіонів.

Відкритий турнір серед дітей «Rivne «Baby rider» Cup» зібрав 42 учасників. Подія відбувалася на базі кінно-спортивного клубу «Патріот», що в Козлині.

Участь брали юні вершники з Рівненщини, Волинської й Тернопільської областей, вік яких варіювався від 4 до 14 років.

Крім того, на Рівненщину з Києва завітала багаторазова чемпіонка України з виїздки, учасниця 5-ти Чемпіонатів Європи та Етапів Кубку світу Олександра Потієнко.

Організаторами відкритого турніру «Rivne «Baby rider» Cup» стали КСК «Патріот», Федерація кінного спорту Рівненської області та Рівненська обласна державна адміністрація.

За змаганнями спостерігало журі зі столиці, представники Всеукраїнської федерації кінного спорту, однак ніхто не залишився без гостинців. Наприкінці заходу всі отримали подарунки, а переможці ще й нагороди і медалі.

«Головна мета турніру  «Rivne «Baby rider» Cup» це підготовка наших дітей до участі у більш професійних і більш високого рівня всеукраїнських чи міжнародних змаганнях. Учні школи верхової їзди для малюків «Вaby Rider» уже мають досвід виступу на чемпіонатах, але саме на домашній арені у такій спортивній атмосфері усі здобувають досвід та напрацьовують тактико-технічні вміння і психологічну стійкість», – прокоментував директор і головний тренер КСК «Патріот»  Денис Косик.




 

Крім власне змагальної програми, гостя з Києва Олександра Потієнко на своєму коні Дакарі продемонструвала вищий клас керування конем та елементи виїздки (олімпійський вид спорту). Також показові виступи демонстрували дорослі вершниці КСК «Патріот».

Турнір отримав високу оцінку від гостей, журі й учасників, а тому у планах ФКСРО продовжити розвивати кінний спорт в регіоні та проводити ще більше таких змагань.







 

Читайте також:

Супутники конюшні – жінки, діти й собаки: як живе кінно-спортивний клуб на Рівненщині

Учимо розуміти себе: у кінному клубі на Рівненщині займаються півторарічні діти

Коментар
26/04/2024 Четвер
25.04.2024
24.04.2024