На Волині змагалися екстремали-«добровольці»

04 Березня 2021, 10:21
Фото ілюстративне 750
Фото ілюстративне

Днями на Волині завершились одинадцяті екстремальні туристичні змагання «Доброволець». 

Більше трьохсот учасників різного віку та спортивної форми підготовки з різних куточків України сформували 98 команд для боротьби за першість. Про це інформують організатори.

Цьогоріч змагання відбувалися у трьох категоріях складності – 6, 12, 24 години. Організатори розмістили 62 контрольних пункти (серед них 18 історичних). 

Серед історичних місць – символічні могили вояків УПА, меморіальні та пам’ятні знаки, історичні будівлі. Особливим контрольним пунктом була локація з повстанцями-реконструкторами. 

Попри складнощі на маршруті та весняну волинську багнюку замість стежок на дистанції, всі команди успішно подолали обрані категорії складності. Переможці найдовшої дистанції тривалістю 24 години віднайшли всі КП, подолавши всю дистанцію (110 км) за 16 з половиною годин.

Ними стали команда з Луцька «krutypеdаlі.соm»: Войтович Ірина та Ярощук Ярослав.

«Цього разу, було все: то снігу по коліна, то стрімкі потічки води з гористих полів, заболочені лощини, кілограми глини, що прилипли до черевик. Загалом залишилось безліч лише позитивних емоцій і спогадів», – поділився своїм емоціями учасник змагань Іван з Камінь-Каширського.

Переможці ІІ категорії складності, 12 годин, команда «Промінь Run» подолали 65, 7 км за 11 годин 18 хвилин. У першій категорії, 6 годин, перемогли «Криївка Буцинь», які пройшли-пробігли 43,8 км за 5 годин 54 хвилини.

«Карантин вносить свої правки. Ми були змушені змінити формат нагородження призерів, щоб знизити ризик поширення ковіду. Але ми не могли скасувати Доброволець взагалі. Для багатьох учасників він став зимовою традицією. Та і для нас зима – не зима, якщо без змагу», – прокоментував голова оргкомітету змагань Павло Данильчук.

Екстремальні туристичні змагання «Доброволець» – це некомерційні змагання з туризму та орієнтування. Це одні з небагатьох змагань в Україні, які відбуваються у зимовий період, зазвичай останніми вихідними лютого. Цього року: 27-28 лютого.  Учасники отримують карту з позначеними контрольними пунктами і мають віднайти на місцевості вказані контрольні пункти в межах контрольного часу без використання будь-яких додаткових засобів пересування. Старт/фініш відбувався у селі Гаразджа Луцького району. 

«Доброволець» проводиться з метою вшанування геройського чину всіх борців за незалежність Української держави; вшанування пам’яті загиблих бійців 35 сотні Самооборони Майдану «Волинська Січ»; популяризації серед молоді здорового способу життя та спорту. 

їТрадиційно участь у «Добровольці» для військових безкоштовна. Цього року майже 50 військових та їхніх дітей зареєструвалися на змаг. 

Команда організаторів змагань: ГО «ВМР «НАЦІОНАЛЬНИЙ АЛЬЯНС», ГО «Волинська Фундація», Туристичний клуб «ANTAR», за підтримки КЗ «Волинський обласний центр національно-патріотичного виховання, туризму і краєзнавства учнівської молоді Волинської обласної ради», та КЗ «Центр національно-патріотичного виховання дітей та молоді у м. Луцьк». 








 

Коментар
23/04/2024 Вівторок
23.04.2024
22.04.2024