Футзальні вихідні Волині: що чекає вболівальників

13 Лютого 2021, 06:20
1604

Фініш Регулярної першості чемпіонату Волині припадає на День Валентина.

Чим потішать вихідні закоханих у футзал, пропонуємо дізнатися з прес-огляду АМФВ.

Суперліга. Чемпіонат Волині з футзалу

Ситуація в турнірних таблицях семи ліг подекуди нагадує картковий пасьянс, розкласти який зможуть лише команди-учасниці «регулярки». І хоча відразу в п’яти лігах ім’я чемпіонів з’ясувалося у звітному турі, в Першому та Другому дивізіонах лише після завершення всіх поєдинків стануть відомі володарі першого в сезоні титулу. Зрештою питання володарів медалей та учасників втішного турніру «Cake Cup» також остаточно вирішиться лише після фінальних свистків арбітрів у 9-му заключному турі.

В центральному матчі Суперліги у символічній битві учня проти вчителя (ще до того, як створився «Любарт» гравці на той час «Бренду» особливо уважно спостерігали за діями хорівців та вивчали їх гру за відеозаписами) перемогу відсвяткувала молодість. ЛФК «Любарт» впевнено обіграв хорівську «Надію» 6:2 і достроково виграв золото Регулярного чемпіонату в сезоні 2020/2021. Стовідсотковий результат в турнірній гонці (24 з 24 можливих балів) дозволяють підопічним Дмитра Пасічника з оптимізмом дивитися у майбутнє та спокійно готуватися до матчів плей-офф. Виїзд у Нововолинськ в наступному турі – репетиція перед можливими виїздами плей-офф чемпіонату України в Другій лізі у разі виграшу «абсолютки», але за будь-яких обставин участь в фіналі АФЛУ «князі» вже собі гарантували. До речі, матч з «ТТІ» може внести свої корективи у медальний залік, адже щільність у лавах претендентів на медальний залік надзвичайна. Клуб із столиці волинських шахтарів після перемоги над луцьким «Динамо» 4:1 з 16 очками опанував другу сходинку в турнірній таблиці та у разі бальних прибутків має шанс в дебютний сезон у Суперлізі здобути нагороди першості.

МФК «Хорів» в драматичному поєдинку з «ЛСТМ» втримав мінімальну перевагу в один м’яч та переміг 4:3 і зараз, маючи у запасі гру з аутсайдером командою «Кураж», з 15 балами посідає третю сходинку турнірки. Центральним матчем туру в Луцьку безумовно слід вважати титульний поєдинок титулованих суперників «Надія» – «Вокар». Обидва суперники мають по 15 залікових балів і в разі успіху можуть отримати чергові медалі до клубної скарбнички.

В луцькому дербі «ЛСТМ» – «Динамо» мають остаточно визначитися імена учасників плей-офф та втішного турніру. Переможний результат гарантує вихід до основного раунду обласних змагань в Суперлізі, а нічия стане перепусткою для «будівельників». Друге дербі обласного центру «Теремно Хліб» – «Вотранс», в якому зустрінуться колективи учасники Абсолютної першості, значних змін в турнірні розклади не внесе.

Вища ліга. Чемпіонат Волині з футзалу

У Вищій лізі вітання із титулом переможця «регулярки» минулої неділі приймали гравці FC «Respect», котрі без особливих проблем розібралися з ФК «Топільно» 6:2 і стали недосяжними для конкурентів. «Агромат» та «Торпедо» не зважаючи на синхронні перемоги 7:4 та 6:1 над командами «Енергопроф» та «ВП Автошкола» відповідно, тепер мають по 18 очок і лише в останньому турі спробують щось здобути для клубних кімнат спортивної слави. Завдання буде не з легких, адже «агроматівцям» протистоятиме міцний ФК «Топільно», а на підопічних Анатолія Мищука чекає випробування вже діючим володарем титулу FC «Respect».

Своя «заруба» на нижніх поверхах «турнірки», де питання щодо «вісімки» остаточно не вирішилося. Два основних конкуренти за право зіграти у плей-офф «Neris-Авангард» та «Колос» мають по 6 залікових балів та перевагу лучан за рахунок очної зустрічі. В заочному змаганні «авангардівці» зустрінуться з «Атлетіком», а ківерцівська команда зіграє із сусідом по таблиці колективом «Енергопроф», який перепустку до плей-офф вже має. А «Мідас» за підсумками першості чекатиме свого суперника за результатом суперліговського луцького дербі «ЛСТМ» - «Динамо».

Перша ліга. Чемпіонат Волині з футзалу

На останній тур відклали команди-учасниці визначення чемпіона Регулярного чемпіонату в Першій лізі. Двовладдя за підсумками 7-го туру припинилося після того, як МФК «Дім Фасадів» здобув перемогу над ХФК «Фіміам» 5:1, а його прямий конкурент – ФК «Кум і Ко» розписав бойову нічию з любешівською «Прип’яттю» - 4:4. Тепер для здобуття золотих нагород першості «домовитій» команді слід не програти «Олімпії» в останньому турі, а «кумам» треба не тільки обігравати «Олімп», але й з усіх сил вболівати з клуб з Княгининка.

В боротьбі за п’єдестал пошани, а точніше за бронзу, основна місія також припадатиме на «Олімпію», яка на один заліковий бал відстає від луцького клубу «Akcent». А команді Олександра Антонюка в завершальному турі, аби почуватися спокійно треба перегравати колектив з Хоріва «Надія-2», котрий у битві аутсайдерів розтрощив ФК «Мар’янівка» 12:1, але перепустку до плей-офф так і не оформив.

Друга ліга. Чемпіонат Волині з футзалу

«Все змішалося в домі Облонських», - саме такими рядками можна охарактеризувати ситуацію в Другій лізі, де головний претендент за золото Регулярної першості «Камаз-Агро» поступився аутсайдеру із Смоляви. «Новатор» виграв 3:1 і сплутав карти всім охочим до п’єдесталу пошани та відродив інтригу щодо потрапляння в плей-офф. Більше того, якщо в останньому турі «Марек і Ко» обіграють луцький «West Side», котрий замикає турнірну гонку з двома очками, то у Смоляви в разі поразки «Луцьктепло» від «Любарт Junior» з’являється шанс зіграти в «абсолютці».

Боротьбу ж за медалі всіх ґатунків веде відразу п’ять команд. І в Другій лізі більша кількість матчів завершального туру претендують на звання центральних. Так перемога «Kroshu Lutsk» в номінально виїзному поєдинку з МФК «Гранітбудексклюзив» за певних обставин може подарувати навіть срібло «регулярки», так само, як і «Атлетіку» з Млинівського району, якому грати з FC «Traders», котрий з 16 очками посідає третю сходинку поточного п’єдесталу пошани. Ну а про поєдинок ФК «Арсенал» – «Камаз-Агро» годі й казати. «Каноніри» гратимуть лише на перемогу, а  Острожець зможе взяти титул і за рахунок нічийного результату.

Третя ліга. Чемпіонат Волині з футзалу

Не зважаючи на те, що між першою та другою командами Третьої ліги дистанція лише в одну перемогу, «Olam-Kesef Sport» після перемоги над «Шігірюмом» з Прилуцького 6:2 оформив титул чемпіона Регулярної першості. Справа в тому, що в 6-му турі в очній зустрічі з луцьким «BusMarket Group» футзалісти з Острожця перемогли і тепер на фініші стали недосяжними для головного конкурента, який в надпринциповому матчі з ФК «Фенікс ДПЗ» вирвав мінімальну вікторію 2:1.

Лише в заключному 9-му турі найскладніший пасьянс серед усіх ліг має остаточно розкластися на всіх місцях «турнірки», окрім вершини Третьої ліги, де номінант вже визначився. Навіть у битві аутсайдерів ХФК «Фіміам-2» – «Шігірюм»  обидва опоненти мають шанси потрапити до вісімки плей-офф.

Четверта ліга. Чемпіонат Волині з футзалу

Четверта ліга свого переможця та учасників «Cake Cup» визначила достроково. ФК «Пірванче» захопивши лідерство з перших турів, попри всі турнірні колізії зберіг до фініша. А за дві медальних позиції боротьба ще триває. Центральними матчами 9-го туру з огляду на турнірне становище мають стати відразу два принципових протистояння: «Надія-3» – «Клевер Сторс», де перемога лучан за певних підсумків інших матчей зробить «рітейлівців» віце-чемпіонами; та «Волинь Угринів» – «Луцьк-Центр», де «центровикам» для здобуття срібних нагород достатньо не програти конкурентам, котрі лишаються у «бронзовій» гонці.

П’ята ліга. Чемпіонат Волині з футзалу

Девіз місцевих вболівальників «Волинь – чемпіон!» запатентований ще у далекому 1989 році в неділю 7 лютого сміливо могли використовувати батьки та прихильники юної команди «Волинь05», яка після перемоги над головним конкурентом з клубу «Vadrus» 4:2 достроково здобула титул переможця Регулярної першості Чемпіонату Волині сезону 2020/2021 у П’ятій лізі. Перемога юнаків подарувала шанс колківському «Штурму», котрий в драматичному поєдинку переміг другий «Мідас» 5:4 і тепер в заключному матчі першості з вищезгаданим клубом «Vadrus» можуть змінити бронзу на срібло. Хоча лучанам для збереження другої позиції достатньо буде не програти.

В «Cake Cup» гарантовано візьмуть участь учасники аутсайдерського дербі «Переможна варта» – ФК «Гірка Полонка», де навіть «муніципали» втратили навіть теоретичні шанси на потрапляння до вісімки плей-офф.

Отже цікавих поєдинків попереду ще чимало. Нагадаємо, що за підсумками Регулярної першості до чвертьфіналів плей-офф Абсолютного чемпіонату вийде по вісім команд з кожної ліги. На кожному етапі протистояння конкурентів складатиметься із двох поєдинків, за сумою яких визначатимуться переможці двобоїв. Згідно Регламенту «гілки» плей-офф виглядатимуть наступним чином: перша пара 1 – 8, друга пара 4 – 5, третя пара 3 – 6 та четверта пара 2 – 7. У півфіналах зіграють переможці першої - другої пари та третьої – четвертої.

Матчі 1/4-ї «абсолютки» заплановані на лютий. 20 – 21 числа будуть зіграні перші чвертьфінали, а за тиждень 27 – 28 лютого матчі-відповіді. На березень запланований щільний графік, як ігор Абсолютного чемпіонату так і кубкові протистояння. За традицією 8 березня відбудуться півфінали в усіх чотирьох турнірах . Нагадаємо, що волею жеребу за головний кубковий трофей Волині посперечаються: «Вотранс» - МФК «Хорів» та ЛФК «Любарт» - «Надія». Боротьбу за Кубок АМФВ на етапі 1/2-ї фіналу поведуть: ХФК «Фіміам» - «Надія-2» та «Енергпороф» - «Дім фасадів». В Кубку Прогресу зустрінуться «Атлетік» М – «Камаз-Агро» та «Луцьктепло» з ФК «Стир». А за «омріяний» Кубок зіграють «Луцьк-Центр» - «Vadrus» та ФК «Пірванче» - «Волниь 05». Скоро пасьянс сезону 2020/2021 буде розкладений остаточно. З огляду на всеукраїнські змагання Друга ліга та фінал АФЛУ фінішувати маємо не пізніше 28 березня.

 

Продовжать свої баталії і наймолодші гравці у  Дитячій футзальній лізі Волині сезону 2020/2021. Боротьба лише розпочалася, проте в усіх вікових категоріях уже є свої лідери та претенденти на медальний залік.

 U-7 Дитяча Футзальна Ліга Волині 2020-2021 років

 2014-2015 р. н. і молодші 

Тут лідерство захопив Івано-Франківський Ураган, котрий відіграв перше коло змагань. Підопічні Петра Липецького зуміли набрати 19 залікових балів, вигравши шість поєдинів з семи. Лише затяті Амазонки зуміли відібрати очки у лідера. Проте надалі всі інші наймолодші команди розмірено будуть наздоганяти лідерів.  

U-9 Дитяча Футзальна Ліга Волині 2020-2021 років

2012-2013 р. н. і молодші

На даний момент у турнірній таблиці двовладдя: ФК Олика та ДЮСШ Маневичі свої стратові поєдинки виграли і комфортно почуваються на горі таблиці. У спину їм дихають Юніор-Мідас, ФК Спортінг Карпилівка та ЖФК Легіон. Окрасою першого туру стало дівоче дербі Амазонка - Маневичанка: на табло горіли 3:3, а очі наших дівчат світилися від радості.

 U-11 Дитяча Футзальна Ліга Волині 2020-2021 років 

2010-2011 р. н. і молодші

Насправді лідерство ДЮСШ №4 Рівне ще нічого не означає, хоча рівняни і виграли два свої стратові поєдинки. Однак лідера переслідують одразу п'ять команд: FC Respect, Юніор Мідас, ФК Олика, ФК Спортінг Карпилівка, ДФК Штурм Колки. А на цих вихідних і інші команди долучаться до баталій.

 U-13 Дитяча Футзальна Ліга Волині 2020-2021 років 

2008-2009 р. н. і молодші

Тут на горі талиці також двовладдя: ДФК Штурм Колки та ДЮСШ №4 Рівне мають максимальні здобутки після першого туру. Гідну конкуренцію сподіваються скласти Юніор Мідас та ФК Олика. Однак у цій віковій категорії все  тільки розпочинається, адже склад учасників підібрався гідний.

 U-15 Дитяча Футзальна Ліга Волині 2020-2021 років 

2006-2007 р. н. і молодші

Дещо несподівано розпочали змагання минулорічні чемпіони Миколи Варнавського з Power Рожище - поступившись ДФК Штурму 1:3. Лудером на даний момент є Любарт-2, проте і Любарт і Колки наступають на п'яти. Та і нічия ДЮСШ Рожище це лише повільний старт, більше того - цього туру в гру вступає і Атлетік з Цумані, і ДЮСШ №4 Рівне, а у Олександра Гуменюка та Андрія Мозерова команди завжди борються за найвищі місця. 








 

Коментар
19/04/2024 П'ятниця
19.04.2024
18.04.2024