Відділенню спортивної медицини у Волинській обласній лікарні не вистачає фінансування

12 Лютого 2021, 08:00
793

Діяльність відділення спортивної медицини, що функціонує на базі Волинської обласної клінічної лікарні, можуть припинити через нестачу фінансування.

Про це повідомив депутат Віктор Галан-Влащук під час сесії облради 11 лютого і запропонував зробити звернення депутатів Волинської обласної ради до Кабінету міністрів щодо спортивної медицини в цілому в Україні і в області.

«У Волинській області на базі комунального підприємства «Волинська обласна клінічна лікарня» Волинської обласної ради з 1998 року функціонує відділення спортивної медицини, яке виконує функцію центру спортивної медицини Волині.

Лікарі відділення визначають стан здоров’я спортсменів та фізкультурників. А також здійснюють профілактику та лікування захворювань і травм, пов’язаних з заняттям спортом та фізкультурою. Щорічно відділення спортивної медицини проводить понад 11 тисяч оглядів. Працівники відділення також здійснюють медичне забезпечення до 200 спортивно-масових заходів», – зачитав заяву Віктор Галан-Влащук.

За словами депутата, у 2020 році відділення спортивної медицини фінансували за рахунок медичної субвенції. Проте вказаного фінансування не вистачило для функціонування відділення. Сьогодні ж Волинська обласна клінічна лікарня не в змозі продовжити фінансувати вказане відділення.

«На жаль, укласти договір про медичне обслуговування населення за програмою медичних гарантій неможливо, оскільки така послуга як спортивна медицина попри її важливість, відсутня. Діяльність відділення може бути припинена.

Просимо невідкладно вжити заходів з впровадження державного регулювання правових та економічних основ підтримки і розвитку спортивної медицини в Україні», – йдеться у заяві.  

Читайте також: На Волині шукають гроші для фінансування спортивної медицини

Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
28.03.2024