Перша ліга у міжсезоння: що відомо про спаринги й збори команд

14 Січня 2021, 09:06
1809

Футбольне життя поставлене на паузу – частина клубів ще перебуває у відпустці, а функціонери сподіваються, що локдаун закінчиться наприкінці січня і навесні всі зможуть повернутися до звичного ритму життя.

Пресслужба ПФЛ дізналася найближчі плани команд Першої ліги на міжсезоння.

«Агробізнес»

Команда збереться 17 січня у Волочиську. Гравці, тренерський штаб, персонал здадуть тести, а через день розпочнуть тренування. До кінця місяця команда займатиметься у Волочиську, а наприкінці січня — початку лютого запланований збір у Туреччині. На берегах Босфора у команди буде два збори, на яких планується провести вісім спарингів, по чотири матчі - на кожному.

З Туреччини “Агробізнес” повернеться 28 лютого і почне підготовку до кубкової гри з “Шахтарем”. Щодо новачків, то вже є попередня домовленість з двома гравцями. У цілому ж колектив з Волочиська планує підписати трьох-чотирьох виконавців цієї зими.

«Верес»

Рівненський “Верес” виходить з відпустки 22 січня. Два дні команда перебуватиме у Рівному, де пройде медогляд. Вже 24 січня рівненський клуб вилетить до Туреччини. Там команда й проведе збори: перший збір триватиме з 25 січня до 12 лютого, а другий — з 15 до 26 лютого. На зборах заплановані вісім спарингів. На першому “Верес” зіграє п'ять контрольних матчів, на другому — три. Попередньо відомі лише два суперники у Туреччині - ФК “Львів” та “Минай”.

Щодо новачків, то планується підписання щонайменше трьох новачків. Деякі імена стануть уже відомі днями.

Читайте також:

«Верес» на зимових зборах переглядатиме аматора з Оржева

Богдан Когут продовжив контракт із рівненським «Вересом»

«Чорноморець»

Одеський клуб вийде з відпустки 20 січня, після чого й будуть побудовані плани підготовки команди до сезону.

«Гірник-Спорт»

Подальша доля команди все ще не визначена.

«Металіст 1925»

Команда виходить з відпустки 10 січня, протягом двох днів проходитиме медогляд та ПЛР-тестування. З 13 січня гравці почнуть тренування у Високому, де особлива увага буде приділена біговій роботі. На збір в Туреччину команда вилетить 20-22 лютого. Збори триватимуть до восьмого березня. На зборах заплановані вісім спарингів.

«Миколаїв»

Команда збирається 20 січня у Миколаєві, де проведе свій перший навчально-тренувальний збір. Підопічні Іллі Близнюка проведу три контрольних матчі - 26 січня з дублем, 30 січня з ФК "Енергія" і попередньо третього лютого зіграє з "Чорноморцем". Подальші плани команди стануть відомі пізніше.

«Волинь»

20 січня команда збирається в Луцьку, де на першому зборі працюватиме протягом трьох тижнів. Подальші плани команди будуть визначені найближчим часом.

Читайте також:

«Волинь» припинила співпрацю з Ігорем Сікорським, – ЗМІ

Валерій Болденков залишив луцьку «Волинь»

«Альянс»

Команда виходить з відпустки 21 січня. Протягом двох днів пройде медогляд в сумському фізичному диспансері. Перший збір розпочнеться 23 січня і триватиме до п'ятого лютого. На ньому команда працюватиме над фізичною підготовкою на стадіоні “СНАУ”.

З шостого по дев'яте лютого гравці відпочиватимуть, а з дев'ятого по 20 лютого розпочнеться підготовчий етап. Гравці тренуватимуться на стадіоні “Авангард” в Сумах. До Туреччини команда вилетить 21 лютого і перебуватиме там до сьомого березня. В Туреччині команда планує зіграти п'ять контрольних матчів, а в Україні — шість.

«Оболонь»

ФК «Оболонь» уже другого січня розпочала перший тренувальний збір на НТБ у Бучі. Базується команда в комфортабельному заміському комплексі “Campa” за 200 метрів від тренувальної бази “біло-зелених”.

По приїзду до Бучі “пивовари” спершу здали ПЛР-тести на наявність COVID-19 і вже за шість годин був результат – тести всіх гравців, тренерського штабу і персоналу, задіяного в підготовці команди, дали негативний результат. До 15 січня «біло-зелені» готуватимуться у дворазовому режимі тренувань на день.

На першому зборі запланована й контрольна гра. Попереду у “пивоварів” два збори у Туреччині (19 січня – третього лютого та дев'ятого-25 лютого). Мешкатимуть “біло-зелені” в готелі “IC Hotels Santai Family Resort” поблизу Анталії. Заплановані по сім спарингів на кожному зборі.

«Полісся»

Команда виходить з відпустки 20 січня. Протягом декількох днів гравці проходитимуть медогляд. «Полісся» проведе два збори в Україні, а 23 лютого вилетить до Туреччини. У Туреччині житомирський клуб перебуватиме до 12 березня. На цьому зборі заплановано вісім контрольних матчів. Відзначимо, що існує попередня домовленість про гру з “Волинню”, яка має відбутися 30 січня. Щодо трансферів, то клуб активно підшукує гравців для підсилення, здебільшого в лінію атаки.

«Нива»

Перед Новим роком команда зібралася на п'ять днів у Тернополі, проводили тренування та двосторонні ігри. Метою цього збору було перш за все переглянути потенційних новачків та оцінити можливості молодих тернопільських гравців. За підсумками збору була підписана угода із досвідченим Ігорем Семениною, який став першим новачком у міжсезоння.

Також на повноцінні збори приїде Ярослав Кінаш, який тренувався з командою і має великі шанси повернутися в розташування «Ниви». Водночас запрошення на збори отримали і два перспективних місцевих вихованці, які матимуть шанс закріпитися у команді.

З відпустки «Нива» вийде 26 січня. Перший збір точно відбудеться у Тернополі. Другий збір буде проведений або вдома або на Закарпатті - все залежатиме від погодних умов. Всього тренерський штаб запланував три етапи підготовки. Цілком можливо, що останній буде закордонним. Розглядається різні варіанти — Туреччина, Хорватія, Чорногорія. Щодо спарингів, то вже досягнута домовленість про поєдинки з галицькими "Карпатами" та луцькою "Волинню" на першому зборі. Попередньо команда зіграє з івано-франківським "Прикарпаттям" вже у рамках другого збору.

«Кремінь»

«Кремінь» у зимове міжсезоння змінив головного тренера: новим наставником кременчужан став 37-річний Олексій Годін, який зі старшим тренером Романом Локтіоновим готуватимуть команду до весняної частини чемпіонату. Допомагатимуть молодим тренерам досвідчені Сергій Свистун, Олександр Поляков та Дмитро Стойко. Команда з відпустки вийде наприкінці січня, збори планують провести у Кременчуці.

«ВПК-Агро»

Команда вийде з відпустки 15-20 січня. Найвірогідніше збори походитимуть в Нікополі, якщо погода сприятиме. Розглядався варіант з закордонним збором, але поки його відкладено. В перші дні після відпустки гравці тренуватимуться на власній базі в Молодіжному парку в Дніпрі.

«Прикарпаття»

Плани команди поки не визначені.

«Авангард»

Команда збереться на базі 10 січня. Перші два збори заплановані в Краматорську. Щодо третього збору, то місце його проведення поки не відоме - все залежатиме від запланованих спарингів. На першому тренувальному зборі заплановані чотири матчі: 19, 21, 23 та 24 січня.

«Кристал»

Команду залишили відразу 15 футболістів, у тому числі і старожили. Четвертого січня перша команда спільно з гравцями U-19 почала підготовку. Але плани на зимову частину визначаться після призначення нового директора та головного тренера.

"Місцевою владою прийнята програма розвитку футболу на 13,6 мільйонів гривень, - сказав у коментарі офіційному сайту екс-директор клубу Сергій Шевцов. - Міський голова Ігор Колихаєв дав багатьом доручення на пошуки спонсорів та сам обіцяв долучитися до цього процесу. Тому є передумови, щоб команда почала частіше вигравати та зберегла місце в Першій лізі".

 

Читайте також:

Збірна світу в селі без стадіону: хто і як розвиває футбол на Острожчині

Коментар
25/04/2024 Четвер
25.04.2024
24.04.2024
23.04.2024