Розіграш кубків та зустріч з кумирами: у Луцьку відбувся футбольний турнір під егідою АДФ

29 Грудня 2020, 13:18
2209

У Луцьку відбувся турнір 2020 року під егідою Асоціації дворового футболу Волині.

Вихідними, 26-27 грудня, у спорткомплексі Волинського обласного ліцею імені Героїв Небесної Сотні за трофеї боролося 16 команд. Про це повідомляють на сайті АДФ.

 Аби уникнути скупчення людей, ігри проводили на двох майданчиках.

За результатами групового етапу трійка колективів, яка набрала найбільшу кількість залікових пунктів у кожному з квартетів, виходила до плей-оф, і відповідно до зайнятого місця розпочинала боротьбу за  бронзові, срібні та золоті нагороди (Bronze, Silver та Premium Cup відповідно).

Груповий етап

Так, у групі “А” до наступного раунду пробилися: ФК “Бережанка”, який набрав 7 балів, поступившись одним пунктом, до плей-оф вийшов і “Волинь-АТО”. Замкнули трійку лідерів першого квартету ФК “Липне”.

Впевненим лідером групи “В” став “Фенікс-ДПЗ”, який здобув три перемоги поспіль. Компанію лучанам у наступному раунді склали “Раків Ліс” та “ДФК Альянс 2002”.

У квартеті “С” пальму першості завоювали хлопці із “Любарт Juniors”. Другу сходинку посів ФК “Торчин 2003”, а трійку лідерів замкнув рожищенський “Power”.

У групі “D” на першому місці розташувався ФК “Прилісне”, другим став ківерцівський “WestNet”. Третю прохідну сходинку здобув “Метеор”.
Загалом на груповому етапі забили 160 м'ячів.


 

Плей-оф

У першому півфінальному матчі за бронзовий кубок ФК “Липне” не помітив опонентів з ФК “Power”. 5:1 на користь номінальних господарів майданчика.
Друга півфінальна зустріч між “Альянсом” та “Метеором” була не такою результативною, втім на градус напруги це не вплинуло. У запеклому протистоянні, за відносно рівної гри, “Метеору” вдалося схилити шальки терезів на свій бік те перемогти з рахунком 2:1. У фінальній зустрічі за звання володаря “Bronze Cup ” “Метеор” здобув вольову перемогу над “Липним” – 4:3.

У першому таймі стартового півфінального поєдинку за срібні нагороди турніру “WestNet” впевнено перемагав своїх візаві з ФК “Раків Ліс”. Втім, після перерви ківерчани почали грати від захисту та віддали ініціативу суперникам, що ледь не коштувало їм перемоги. У підсумку – валідольна перемога “WestNet” з рахунком 5:4. Перед початком другого півфінального протистояння за “Silver Cup ” між “Волинь – АТО” та “Торчином” фаворитами зустрічі вважали саме атовців, але торчинці за рахунок контролю м’яча та разючих атак зуміли двічі відзначитися у воротах суперників і несподівано вийти до фіналу. Вирішальний поєдинок срібного кубку між “Торчином” та “WestNet” закінчився впевненою вікторією ківерчан 5:2.

За результатами півфінальних матчів за “Premium Cup” до фіналу вийшли “Бережанка” та “Сойне”, перемігши своїх опонентів з “Любарта” та “Фенікса” з однаковими рахунками 3:1. Основний час фінального протистояння завершився внічию, і долю кубку команди вирішували у серії післяматчевих пенальті, в яких фортуна посміхнулася гравцям ФК “Сойне”.

Зазвичай фінальний свисток заключного матчу завершує турніри АДФ. Втім, цього разу все тільки починалося, адже на переможців “Bronze”, “Silver” та “Premium Cup” очікував суперприз.

Гравці “Метеору”, “WestNet” та ФК “Сойне” отримали змогу помірятися силами з командною професійних футболістів з ФК “Шпіляри” на чолі з капітаном, голкіпером НК “Верес”, Богданом Когутом. Попри всі старання, жоден з трійки аматорських колективів не зміг обіграти професіоналів. Втім, команди не засмутилися, адже здобули безцінний досвід та масу позитивних емоцій від поєдинків та турніру загалом.


 

Коментар
29/03/2024 Четвер
28.03.2024
27.03.2024