Волинянин виборов «золото» у стрільбі із лука на онлайн-змаганнях

28 Грудня 2020, 14:00
1113

Переможець Всеукраїнських онлайн-змагань «Ігри нескорених» Володимир Нерода з села Мощаниця Ківерцівського району виборов перше місце у дисципліні «Стрільба з лука - класичний лук» у категорії початківці.

Про це розповів Суспільному тренер хлопця Євген Макар.

Пів року тому Володимир Нерода почав займатися стрільбою з лука. Тренується у ветеранки, переможниці «Ігор Нескорених-2018» Майї Москвич та майстра спорту Євгена Макара. У тирі для стрільби з лука, каже хлопець, буває не так часто, як хотів би.

Спортсмен відео свого виступу на Всеукраїнські онлайн-змагання «Ігри Нескорених» знімав у цій залі. Показав результат 72 бали у стрільбі з лука. Перемога стала неочікуваною.

Тренер Євген Макар розповідає, що до змагань готувалися, здобули першість міста.

«У Володимира майже одразу все почало вдаватися», - каже тренер. Як переможець у категорії «початківці» Володимир Нерода не може брати участь у всесвітньому етапі «Ігор нескорених», проте стрільба з лука для ветерана-атовця - хороша реабілітація.

У Володимира Нероди своя історія з війни. Хлопець завжди мріяв стати офіцером. У 19 років пішов служити за контрактом у 14-ту окрему механізовану бригаду, понад десять місяців провів під Щастям. 2018-го отримав мінно-вибухове поранення на бойовій позиції біля Попасного Луганської області. Спочатку, пригадує Володимир, рятували у місцевій лікарні, потім лікували медики Харкова і Києва. Шансів на життя лікарі не давали. Казали, що хлопець «народився у сорочці».

Потім була довга реабілітація в Ірпені та Німечинні. Зробили операцію на руці, пересаджували нерв. Руку вдалось врятувати. 2019-го року за станом здоров’я військовослужбовець мусив звільнитися зі Збройних сил України. Каже, що це для нього сумна історія, бо хотів служити.

Коментар
20/04/2024 Субота
20.04.2024
19.04.2024