Рівненська «Регіна» здобула принципову перемогу в західноукраїнському дербі

28 Листопада 2020, 13:00
847

Після невдалого 5-го туру, коли рівнянки поступилися обом фаворитам чемпіонату у жіночій волейбольній Суперлізі, «Регіні» вдалося реабілітуватися перегравши на власному майданчику принципового суперника – луцьку «Волинь».

Про це пише Інформаційна служба РОФВ.

Ця гра мала велике значення не тільки через статус рівненсько-волинського дербі, а й через положення команд в турнірній таблиці.

Напередодні цієї гри команди посідали п’яте та шосте місця в турнірній таблиці і рівненські волейболістки поступалися суперницям з Луцька всього одним очком.

Тому і гра очікувалася рівна, а перевага свого майданчика невілювалася відсутністю вболівальників в зв’язку з карантинними заходами.

«Регіна-МЕГУ-ОШВСМ»  - «Волинь-Університет-ОДЮСШ» 3:1 (25:22, 26:24, 18:25, 25:23)

Гру «Регіна» розпочала в наступному складі: Анна Єфременко, Уляна Котар, Валерія Паршина, Анастасія Дударенко, Таїсія Хорольська, Ангеліна Дуб’янська та ліберо Світлана Росоха.

Початок гри виправдав передматчеві прогнози. Суперниці були гідні одна одної і тривалий час на майданчику спостерігалися «гойдалки». Жодній з команд не вдавалося відірватися більше ніж на два очки і лідерство декілька раз переходило від однієї команди до іншої.

Першими не витримали нерви у гостей. Луцькі волейболістки допустили декілька помилок на прийомі чим миттєво скористалася «Регіна».

Рахунок з 17:16 змінився на 22:18 і довести справу до перемоги господарки змогли, нехай і подарувавши певну надію суперницям але не більше.

Старт другої партії нагадував перебіг подій в попередній. Знову рівна боротьба до рахунку 11:11. А далі господаркам вдалося набрати п’ять очок поспіль створивши суттєвий відрив 18:12.

Здавалося що ще трохи і … Але в цей момент характер показала «Волинь». Цьому посприяли і відчайдушна гра волинянок в захисті та на блоці, і не зовсім чіткий прийом у господарок, і, як наслідок, декілька хаотичних атак, які не принесли успіху. Довелося тренерському штабу «Регіни» взяти тайм-аут.

Петру Хильку вдалося заспокоїти своїх підопічних бо одразу після хвилинної перерви рівнянки повернули собі впевненість в діях і вийшли на сет-бол за рахунку 24:20 – більш ніж комфортна перевага. Але знову гостям вдалими діями насамперед на блоці та в захисті вдалося не лише скоротити, а й зрівняти рахунок 24:24. В цей момент проявила лідерські якості проявила Анна Єфременко вдало двічи завершивши атаки. 26:24 і 2:0.

Третій сет господаркам явно не задався. «Волинь» швидка пішла у відрив і за рахунку 7:17 доля партії була вирішена.

Однак перебіг подій в третій партії ніяк не позначився на моральному стані господарок. Відразу з самого початку четвертої партії господарки по справжньому взялися за справу вдало діючи і в атаці і на подачі.

Рахунок почав зростати на користь «Регіни». 10:5, 20:10. Здавалося, що вже цього разу рівнянки не залишать гостям шансів на зміну в перебігу матчу. Проте знову в грі «Регіни» стався провал. Це вже наводить на серйозні роздуми і в майбутньому, якщо не робити належних висновків, такі епізоди можуть призвести до втрати очок. А в звітній грі рахунок з «+10» скоротився до «+2» 21:19, а потім і до «+1» 22:21. І знову Петро Хилько вдався до тайм-ауту. І знову він мав позитивні наслідки. Паршина, Дударенко та Хорольська принесли такі необхідні переможні очки. 25:23 в партії і агальна перемога 3:1 в цьому непростому матчі.

Найрезультативнішим гравцем в складі рівненської команди стала Анастасія Дударенко, яка принесла 21 очко. До 14 вдалих атакувальних дій Анастасія додала ще три ейси і чотири блока. Варто зазначити, що і інші рівненські волейболістки показали гарну результативність. 14 очок набрала Анна Єфременко, 13 – Валерія Паршина, 12-Таїсія Хорольська. Непогана команда робота!

В цілому статистика тільки підтверджує перевагу «Регіни» в цій грі. Рівнянки вдаліше діяли в атаці 49 проти 36, краще подавали 7 ейсів проти 3, практично не поступилися на блоці і змусили більше помилятися суперниць 27 помилок проти 42.

Ця звитяга дозволила «Регіні» переміститися одразу на третю сходинку. Щоправда южненський «Хімік» та житомирське «Полісся» мають по декілька ігор в запасі і турнірне становище рівнянок досить хитке. Потрібно розвивати успіх.

Зробити це можна вже в наступному турі, в якому суперницями «Регіни» стануть тернопільська «Галичанка» та житомирське «Полісся».


 

 

 

Коментар
19/04/2024 П'ятниця
19.04.2024
18.04.2024