Відчувається згуртованість команди, – новачок БК «Старий Луцьк» Юрченко

27 Листопада 2020, 16:48
1433

До БК «Старий Луцьк-Університет»  приєднався Сергій Юрченко – гравець національної збірної з баскетболу 3х3, гравець, який виступав за низку клубів Суперліги.

Про те, як новачок центровий влився в команду розпитував Андрій Мошкун. Інтерв’ю опубліковане на сайті БК «Старий Луцьк».

– Якби в кінці минулого сезону тобі сказали, що гратимеш у «Старому Луцьку», чи повірив би у це?

Точно ні. Я б навіть не подумав, що так складеться ситуація і я потраплю в Луцьк. Але так вийшло і я цьому дуже радий. Мені подобається місто, воно дуже зручне. Чимось нагадує Івано-Франківськ, в якому я колись грав.

– Тепер про все поступово. Згадай про те, коли виник варіант зі «Старим Луцьком». При яких це було обставинах? Чи довго приймав рішення?

Я був у пошуках команди. Перебував у розташуванні збірної з баскетболу 3х3 і паралельно шукав клуб. Агент також працював над цим питанням. Були різні варіанти. Зокрема, з Харковом був непоганий варіант. Агент подзвонив і сказав, що є варіант переїхати у Луцьк. Я проживав у Миколаєві і думав, чи варто погоджуватися, адже це велика відстань. Тим не менш, ми з дружиною порадилися, поспілкувалися і вирішили прийняти пропозицію з Луцька. Домовилися з керівництвом про контракт і я погодився на цей варіант.

– Що знав про «Старий Луцьк» до того, як з’явилася пропозиція тут грати?

Я знав про цю команду чимало, бачив поєдинки. Ця команда завжди вирізнялася бійцівським характером. І у минулому сезоні були хороші матчі. З хлопцями з «Промбудсфери» в чемпіонаті 3х3 ми перетиналися. Нас дуже часто зводили і в нас були конкретні «заруби». Тому я добре знав більшість гравців «Старого Луцька».

Ти однаково успішно граєш у баскетболі 3х3 та класичному 5х5. Це далеко не всім вдається. Де себе почуваєш комфортніше?

Я б не став виділяти щось. Це зовсім інші види спорту. У класичному баскетболі є свої переваги. У баскетболі 3х3 події відбуваються більш динамічно, швидше. Кожен із цих видів має свої переваги. Мені однаково комфортно і там, і там. Мені подобається манера гри, яку пропагує наш тренер Володимир Журжій. Він за швидкий баскетбол. Тут немає такого, що п’ятий номер просто підбирає м’яч і шукає розігруючого. У нас є більше можливостей для дій.

– Що скажеш про команду, які у тебе враження від «Старого Луцька»?

Відчувається оця згуртованість команди. Наша команда – дуже непоступлива. Кожен гравець намагається не програвати у єдиноборствах. Всі грають на характері. Інколи – дуже жорстко. Тим не менш, це все в межах правил. За рахунок цього «Старому Луцьку» вдаються хороші матчі і яскраві перемоги.

– На турнірі пам’яті Олексія Веремійчика тебе визнали кращий центровим. Зараз ти вже провів низку матчів. у складі нашої команди, чи можна сказати, що покращилася ігрова взаємодія з партнерами? Вже встигли зігратися?

Вже на третій грі у цьому турнірі було легше. Тоді з’явилося якесь порозуміння. Потім у Львові були теж непрості поєдинки. Хоча з другого поєдинку вже почало виходити. Зараз кожен розуміє свою роль у команді. В нас є малюнок у грі. Думаю, що далі буде ще цікавіше і будемо показувати ще якісніший командний баскетбол. У нас немає зацикленості на індивідуальних показниках і немає яскраво вираженої зірки. Мені це дуже подобається. Всі грають і кожен гравець може отримати свій шанс.

– Багато вболівальників дивуються з того, в які чудовій фізичній формі ти перебуваєш, отримуєш чимало ігрового часу. В чому секрет? Особливе харчування, генетика, спорт?

Я стараюся підтримувати себе в хорошій формі. Навіть влітку я можу зробити паузу максимум на тиждень-два, а потім мене просто ломить. Мені хочеться щось робити. Мені подобається швидка гра. Я не дуже втомлююся під час неї. Хочеться рухатися, спантеличувати суперника. Цього літа я зробив невеличку паузу в підготовці в зв’язку з коронавірусом, плюс сім’я, маленька дитина. Тим не менш, був влітку у збірній, пройшли непоганий збір. Тому я на початку сезону себе відчував дуже непогано. Я завжди стараюся стежити за своїм харчуванням, отримувати вітаміни та мінерали.

– Чи вистачає часу на повноцінний відпочинок, чи все ж поки режим тренування-сім’я-побут?

Зараз часу небагато. Інколи хочеться просто прийти, впасти на ліжко і подивитися спокійно телевізор. Зараз у нас маленька дитина, тренування, стараюся максимально графік спланувати, щоб все встигнути. Я вдень не можу спати, намагаюся час з користю провести.

Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024
27.03.2024