Апеляційний комітет УЄФА зарахував збірній України технічну поразку за матч зі Швейцарією

25 Листопада 2020, 18:17
933

Апеляційний комітет УЄФА визнав Україну винною в тому, що матч ліги націй не відбувся, та присудив «синьо-жовтим» технічну поразку.

Справу щодо скасування поєдинку Ліги націй Швейцарія – Україна, який мав відбутися 17 листопада, Апеляційний комітет УЄФА розглянув 25 листопада. Апеляційний комітет УЄФА вирішив визнати, що матч Швейцарія – Україна не відбувся з вини збірної України з футболу, та зарахувати їй технічну поразку з рахунком 0:3. Про це повідомляють на офіційному сайті УАФ,

Віце-президент УАФ, генеральний секретар асоціації Юрій Запісоцький заявив про незгоду української сторони з цим рішенням.

«Після отримання резолютивної частини рішення Апеляційного комітету УЄФА УАФ заявляє про свою категоричну незгоду із ним та про свій намір оскаржити дане рішення у Спортивному арбітражному суді в м. Лозанна одразу після отримання повного тексту рішення з мотивувальною частиною», – заявив Запісоцький.

Нагадаємо: Футболісти збірної здали тести на COVID-19 у Києві, усі результати були негативними.

«Це найгірший з можливих варіантів у цій справі. І це дуже небезпечний прецедент, який наносить серйозний удар по спортивному принципу, відповідно до якого мають визначатися результати матчів. Але чи можна таке рішення вважати поразкою команди Андрія Шевченка, яка до останньої хвилини готова була відстоювати честь України в 6 турі Ліги націй? Безумовно ні!» – відреагував на рішення Андрій Павелко.

Коментар
19/04/2024 П'ятниця
19.04.2024
18.04.2024
17.04.2024