Футболісти збірної здали тести на COVID-19 у Києві, результати негативні

19 Листопада 2020, 11:20
1172

Усі футболісти збірної України, повернувшись до Борисполя, здали тести на COVID-19 і отримали негативні результати.

Збірна України 18 листопада повернулася додому, не змігши зіграти матч Ліги націй проти Швейцарії. Після прибуття до Борисполя всі члени української делегації здали ПЛР-тести у спеціально відведеному для цього приміщенні аеропорту. Процедуру проводили фахівці лабораторії, сертифікованої УЄФА в Україні. Після обробки тестів Українську асоціацію футболу повідомили, що всі результати негативні, у тому числі — у футболістів Сергія Кривцова та Жуніора Мораеса. Про це йдеться на сайті УАФ.

Нагадаємо: матч Ліги націй був скасований,  оскільки троє українських футболістів отримали позитивні тести на коронавірус і лікар швейцарського кантону Люцерн помістив команду України на карантин.

При цьому у Швейцарії відмовилися робити повторне тестування футболістам та членам делегації, в яких були негативні результати. Хоча за протоколом УЄФА для проведення матчу достатньо, аби негативні тести були у 13-х гравців кожної команди, враховуючи воротаря.

«У першу чергу це дуже неприємна ситуація. Ми були готові до гри, у нас була достатня кількість футболістів із негативними результатами тестів для того, аби проводити цей матч. Але рішення ухвалювала місцева влада Люцерна, де мав відбутися поєдинок. Далі рішення за Контрольно-дисциплінарним комітетом УЄФА. Ми зробили все задля того, аби гра відбулася», – коментує ситуацію Андрій Шевченко.

Своєю чергою УАФ пропонувала мінімум два варіанти, аби матч відбувся, однак збірна України таки повернула додому ні з чим.

Чи відбудеться матч, має вирішити УЄФА.

 

Читайте також:

У «Прикарпатті» 25 хворих на коронавірус, матч із «Волинню» не відбудеться

Коментар
19/04/2024 П'ятниця
19.04.2024
18.04.2024
17.04.2024