УАФ наполягає на проведенні гри Ліги націй між Швейцарією та Україною

18 Листопада 2020, 10:45
1517 Джерело: Фото Євгена Кравса

Українська асоціація футболу (УАФ) виступила з офіційною заявою щодо скасування поєдинку зі збірною Швейцарії. УАФ наполягає на проведенні зустрічі 18 листопада з неінфікованими гравцями згідно з правилами УЄФА.

«Позиція Української асоціації футболу щодо скасованого матчу Ліги націй-2020/2021 Швейцарія –Україна залишається незмінною: національна збірна готова до поєдинку в тому складі, який зараз перебуває у Швейцарії, і ми докладаємо всіх необхідних зусиль для того, щоб гра відбулася 18 листопада», – ідеться на офіційному сайті УАФ.

Відповідного листа УАФ надіслала до УЄФА, виклавши в ньому всі нюанси ситуації, що склалася, і можливі варіанти її вирішення. Українська сторона уважає, що гравці й персонал збірної, які отримали негативні результати тестів на Covid-19, мають право брати участь у матчі відповідно до Протоколу УЄФА про повернення до гри. Відомо, що в списку збірної для участі в поєдинку є більше 13-х гравців (серед яких мінімум один воротар).

Інший,  менш імовірний, варіант, який розглядає УАФ – сформувати повністю новий склад команди до вечора 18 листопада, зокрема викликати до збірної гравців U-21, якщо УЄФА піде на поступки й дозволить цим футболістам узяти участь у більш ніж одному матчі впродовж 48 годин.

Нагадаємо: молодіжка України обіграла Ірландію з рахунком 3:0.

Навіть за наявності дозволу УЄФА на гру молодіжним складом, існує низка причин (зокрема час на тестування) через які U-21 навряд чи зможе зіграти проти Швейцарії.

«Матч можна було б відкласти на термін, достатній для того, щоб сформувати нову збірну, як це передбачено Циркуляром № 66 УЄФА, але таке рішення – виключно в компетенції УЄФА.
Позиція УАФ полягає в тому, що результат цього поєдинку має визначитися саме на футбольному полі й відповідно до принципів Fair Play. Також підкреслюємо той факт, що можливість організації матчу в рамках діючого міжнародного вікна залежить виключно від позиції УЄФА в цьому питанні», – резюмують в УАФ.

Читайте також:

Футболіст із Рівненщини розповів, що міг перейти у «Ференцварош»

 

Підписуйтесь на Телеграм-канал Спорт на Районі і завжди будьте в курсі подій

Коментар
18/04/2024 Четвер
18.04.2024
17.04.2024
16.04.2024