Німеччина – Україна: анонс матчу Ліги націй

14 Листопада 2020, 09:33
1013

Перед грою з Німеччиною у збірній України стався спалах коронавірус, інфіковані чотири гравці - Віктор Коваленко, Сергій Сидорчук, Віктор Циганков та Андрій Ярмоленко, а також менеджер збірної України Вадим Комардін. Вранці в день гри «синьо-жовті» проведуть позапланове тестування, після якого, за словами Андрія Шевченка, УЄФА прийме рішення про проведення матчу.

Про це пише Sport.ua.

До очного протистояння команди підходять з однаковим очковим багажем: по шість турнірних балів, і ділячи проміжне друге-третє місце.

Лідер нашого квартету – збірна Іспанії - відірвався всього на одне очко, так що і команда Льова, і підопічні Шевченка можуть будувати плани навіть на підсумкову першість в групі.

Але, якщо чесно, такі амбітні думки не так вже й часто пов'язують зі збірною України. З тієї простої причини, що як мінімум два наших суперники - явно вище класом будуть.

Так що для нас головне - краще менше, але краще: залишатися і далі в елітній «частині» Ліги націй. А ось щодо німецької національної команди амбітні прогнози небезпідставні. Незважаючи на те, що колектив Льова переживає тривалу зміну поколінь, останнім часом гра команди вселяє надію, та й виконавців високого рівня в маншафт вистачає.

Якщо збірна Німеччини виграє два поєдинки (ще одна гра - проти іспанців), що залишилися, - вона фінішує першою.

Перед грою з українцями збірна Німеччини провела товариський поєдинок проти національної команди Чехії. Йоахім Льов виставив на цей матч експериментальний склад. Більш того, за словами тренера Бундестім, його команда навряд чи ще коли-небудь зіграє в такому складі.

Проте, Льов залишився задоволений і підсумковим рахунком, і грою (німці перемогли 1:0), хоча і не один раз акцентував увагу на тому, що більш закономірним результатом того «товарняка» був би 2:0.

Слід зазначити, що експериментальний склад збірної Німеччини в грі з чехами виявився не тільки тому, що Льов дав можливість відпочити лідерам збірної перед вирішальними матчами Ліги націй, але ще й через травми і хвороби.

Наставник приберіг на Україну Нойєра, Гнабрі, Горецку, Сане і Гінтера, а ось Кімміха, Сердара і Дракслера він не зміг задіяти через позитивні тести на коронавірус. Крім того, проблеми зі здоров'ям були і у Клостерманна, Керера, Хенріксена, Хальстенберга і Госенса, так що не дивно, що проти збірної Чехії зіграла фактично Німеччина-2.

Список травмованих поповнив і Хофман, якого замінили вже на 20 хвилині матчу з чехами. Не зіграє проти нашої команди і досвідчений Кроос. Але не через травму чи хворобу, а через дискваліфікацію.

Однак проти збірної України зіграє якщо і не оптимальний варіант Бундестім, то щось схоже. Льов напевно випустить з перших хвилин тих, хто «відпочивав» у грі з чехами. Крім того, німці, які засумували за великими перемогами, дуже хочуть знову змусити про себе говорити, і найбільш зручний і короткий привід для цього - виграти свою групу в Лізі націй.

Збірна України перед візитом в Лейпциг зробила зупинку в Хожуві, де зіграла проти збірної Польщі. Матч не вдався. І одночасно вдався. Негатив - підсумковий рахунок, дитячі помилки тих, хто за визначенням повинен вести за собою (Лунін, Ярмоленко) і невміння реалізовувати створені моменти.

Позитив - гра як така, яка за рівнем була вище, ніж у суперника, високий рівень окремих виконавців (Зінченко, Циганков, Яремчук), загальнокомандний рух - так званий контрольований броунівський рух, і навіть високий пресинг. За великим рахунком, команді Андрія Шевченка в Польщі не вистачило лише удачі. Будемо сподіватися, що в грі з німцями вона буде вже на нашому боці.

Хоча, безумовно, гра проти Німеччини пройде вже за зовсім іншим сценарієм. Німці не віддадуть нашим ні ініціативи, ні м'яча. Більш того, це саме наш суперник буде грати першим номером і високо пресингувати - приблизно так, як у першій грі між цими командами, яка завершилася 2:1 на користь німців. Головне в такій обстановці - не наробити дурниць, тобто елементарних помилок, і терпіти.

Приблизно так, як в домашньому матчі проти збірної Іспанії. Лише в такому випадку буде нам щастя.

Тобто очки. Ну, як варіант, можна «топити» за збірну Іспанії в паралельному поєдинку: якщо команда Луїса Енріке переможе швейцарців, останній поєдинок в групі для нашої команди перетвориться на формальність: ми автоматично «пролонгуємо» свою участь в еліті Ліги націй.

Тепер що стосується стартового складу нашої збірної. Радше за все, зміни в порівнянні з грою в Польщі в ньому будуть незначні.

Вочевидь, місце у воротах займе Пятов, з'являться Степаненко і Маліновський у півзахисті, а ось оборона і атака навряд чи піддадуться змінам.

Німеччина: Нойер, Рюдігер, Гінтер, Хенрікс, Штарк, Гюндоган, Горецка, Сане, Гнабрі, Амірі, Вернер

Україна: Пятов, Конопля, Матвієнко, Кривцов, Михайличенко, Степаненко, Зінченко, Маліновський, Марлос, Зубков, Яремчук.


 

Коментар
23/04/2024 Вівторок
23.04.2024
22.04.2024