Що буде з тенісними кортами в Рівному

07 Листопада 2020, 20:58
Фото ілюстративне 2047
Фото ілюстративне

Громадській організації «Центр розвитку тенісу» не продовжують оренду кортів у парку імені Шевченка в Рівному, тож спортсмени можуть залишитися без місця для тренувань.

У Рівненському парку імені Тараса Шевченка функціонує два тенісних корти. За словами тренера Олександра Якимчука, щотижня на кожному з них займається близько сотні юних спортсменів. Це місце – найкомфортніше для тренувань, оскільки всі інші корти розташовані за межами Рівного, – повідомляє «Суспільне Рівне».

Цьогоріч, розповідає пан Олександр, тренувань було значно менше, ніж зазвичай. Окрім пандемії коронавірусу, на заваді стала також і відмова рівненського управління комунальної власності продовжувати оренду кортів довше, ніж на місяць.

Співзасновник громадської організації «Центр розвитку тенісу» Роман Марков каже, що в період виборів у спортсменів з'явилося серйозне занепокоєння.

«Є багато чуток про те, що призначення нового керівника парку з лютого 2020-го року дало початок того, що не продовжили оренду цих кортів на цей сезон гральний і в подальшому, можливо, будуть продаж або передача в оренду зі зміною цільового призначення цих кортів», – каже Роман Марков.

Безпідставними чутками називає інформацію про можливий продаж території тенісних кортів начальниця управління комунальною власністю Рівного Наталія Поліщук. За її словами, ще у лютому поточного року вступила в дію вимога передавати комунальне майно в оренду виключно через аукціони в рамках програми ProZorro, однак у повній мірі система і дотепер не запрацювала.


 

«Предметом аукціону буде право оренди з чітким цільовим призначенням для занять спортом чи занять тенісом. Це вже як визначить балансоутримувач даного корту. Його за іншим функціональним призначенням ми в оренду не здамо», – запевняє начальниця управління.

За словами Наталії Поліщук тенісні корти у парку Шевченка, як об'єкти, розміщені у рекреаційній зоні, не підлягають приватизації. Тому влада слідкуватиме, аби на цій території і надалі займалися виключно спортом.

Коментар
19/04/2024 П'ятниця
19.04.2024
18.04.2024