Спорт поєднує серця: історія військового-рекордсмена з Острога та його дружини

28 Жовтня 2020, 16:49
Василь Гілянчук 2262
Василь Гілянчук

Острог і Острожчина мають ким пишатися. Чимало прославили наш край своїми досягненнями спортсмени.

Один із таких – Василь Гілянчук, острожанин, випускник Острозького обласного ліцею з посиленою військово-фізичною підготовкою імені К. І. Острозького, кадровий військовий, спортсмен і рекордсмен. Найбільше досягнення Василя – бронза на VII Всесвітніх іграх серед військовослужбовців.

Про шлях Василя Гілянчука до перемоги читайте тут: Василь Гілянчук – острожанин, який виборов медаль на Всесвітніх іграх військовослужбовців.

На ФБ-сторінці Військової академії Одеси, де навчався наш земляк, з’явилася зворушлива історія про те, як спорт поєднує серця. У ній ідеться про Василя та його дружину Ганну.

«Їхнє знайомство відбулося на стадіоні академії під час пробіжки. Біг і любов до спорту стали доленосними. З того часу минуло три роки. Василь і Ганна – нині подружжя», – ідеться в дописі.

Василь Гілянчук став офіцером десантно-штурмових військ, а його дружина, чемпіонка академії з бігу на 100 і 1000 метрів, призерка чемпіонату Сухопутних Військ з легкоатлетичного кросу, обрала для себе службу у морській піхоті.

«Дві стихії: небо й вода. Вони неподільні. Два роди військ – Десантно-штурмові війська і морська піхота є елітними складовими Збройних Сил України. Дві долі Василя і Ганни Гілянчуків об’єднали ці дві стихії, ці два роди військ в єдину міцну неподільну військову родину», – підсумовують у дописі.

1

 

Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024
27.03.2024