«Волинь» втретє поспіль не пропустила і підтягнулася у топ-5 Першої ліги

21 Жовтня 2020, 20:00
2016

Сьомий матч в Першій лізі «Волинь» випало грати із найпроблемнішою командою змагань — в «Альянсу» з Липової Долини, що на Сумщині, водночас захворіла на коронавірус чи не вся команда. «Альянс» вдало стартував в чемпіонаті, був серед лідерів, але мусив пропустити відразу три матчі поспіль і вийшов з лазарету перед грою з лучанами.

Це зіграло свою роль у другому таймі, коли фізичні кондиції господарів не дозволяли їм щільно грати із візаві. Утім, ковідні обставини не применшують заслуги «Волині», адже лучани ні на мить не дали приводу сумніватися у своїй перевазі. Вочевидь, втрачені на старті перемоги і «валідольні» матчі стали хорошими щепленнями для команди Сачка.

Матч відбувався через «червону» зону у Сумах, де грає домашні поєдинки «Альянс», в Охтирці. Головний тренер лучан видозмінив стартовий склад — на правому фланзі півзахисту вийшов Богдан Оринчак замість Андрія Ляшенка, а в центр захисту повернувся Віталій Приндета, який витіснив Максима Войтіховського.

Перший тайм господарі витримали гідно і він пройшов у рівній боротьбі. Хоча на 13 хвилині простріл Протасова влучив у руку захисника й арбітр мав підставу призначати пенальті.

З-поміж негативного відзначимо велику кількість фолів поблизу штрафного Леванідова. Але сумчани пробивали їх невдало.

Лідерські функції в грі взяли на себе Оринчак та Протасов — було зрозуміло, що з часом вони таки затерзають захисників «Альянсу» і ті помиляться.

Так і сталося на останній хвилині першого тайму. Оринчак отримав «закидушку» від Болденкова (помилився захисник Пікуль, який пролетів повз м’яча), увійшов у штрафний і викотив, як на тарілочці, Сікорському – 0:1.

У другому таймі простору в центрі поля, як і очікувалося, стало більше, тому гостроти у «Волині» в атаці побільшало. Забити вдалося тільки одного разу, але гол вийшов красивим. Протасов і Цюппа вибігли на фланзі на одного захисника. Іван зробив забігання, Євген відпасував на хід і лівий захисник «Волині» потужно вдарив під поперечину – 0:2.

Далі лучани довели без проблем матч до перемоги. Він виявився третім поспіль, у якому команда Сачка не пропустила. Прикро тільки за три попередження в Болденкова, Цюпи і Приймака у матчі з не найсильнішим суперником.

«Волинь» підтягнулася ближче до лідерів і у понеділок, 26 жовтня, прийме вдома «Полісся» — команду, яка йде поруч у турнірній таблиці.

Коментар
23/04/2024 Вівторок
23.04.2024
22.04.2024