«Суха» перемога закріпила «Грем’яче» вгорі таблиці: результати Чемпіонату Острожчини

21 Жовтня 2020, 09:01
Чемпіонат Острожчини з футболу 2341
Чемпіонат Острожчини з футболу

У Чемпіонаті Острожчини сезону 2020 року триває напружена боротьба за медалі. А впродовж жовтня в турнірній таблиці першості району двічі встиг змінитися лідер.

Після того, як минулорічний чемпіон краю ФК «Грем’яче» поступився ФК «Острог» у матчі дев’ятого туру й опустився на другу сходинку таблиці, «світло-зелені» феєрично реабілітувалися в домашній зустрічі з ФК «Хорів». Щоправда, перше місце з перевагою в одне очко було хитким – ФК «Острог» пропускав гру. Тож в одинадцятому турі боротьба була не менш цікавою.

У неділю, 18 жовтня, ФК «Грем’яче» приймав ФК «Розваж». Господарі почали гру з центру й зуміли забити швидкий гол. На 4 хв. Олександр Гугайло  пройшов правим флангом, змістився в центр і точно віддав на Сергія Непомнящого, який розстріляв ворота – 1:0.

Атакує Сергій Непомнящий
Атакує Сергій Непомнящий

 

«Грем’ячівці» старалися натиснути, але мокрий газон і захист «Розважа», який швидко прийшов до тями, не давали прорвати редути Сергія Базилюка-Котовича.

На 15 хв. розважцям таки удалося впритул підійти до воріт «Грем’ячого», але фол на хустинці біля кутового прапорця обірвав атаку й дав шанс «світло-зеленим» на контрпрорив. Непомнящий, увірвавшись у чужий штрафний, опинився на газоні, м’яч відскочив до Володимира Худого й «Грем’яче» продовжило атаку. Микола Науменко намагався пробити через себе, але удар вийшов занадто легким.

Микола Науменко
Микола Науменко

 

Кілька натисків від гостей підопічні Валентина Стрільця зуміли перевести на кутові удари, однак перейти половину поля суперника гравцям ФК «Розваж» майже не вдавалося.

На 42 хв. Микола Кулінець призначив штрафний удар у ворота ФК «Розваж». Олександр Марченко потужно навісив, м’яч отримав Науменко, якому не дали пробити по воротах захисники – рефері вказав на одинадцятиметрову позначку. Микола не скористався шансом – м’яч пролетів повз стійку.

Розважці розпочали другий тайм агресивніше. Двічі на побачення з першим номером «Грем’ячого» виходив Юрій Степаненко, але м’яч летів повз рамку. На 55 хв. «світло-зелені» отримали шанс на перспективний штрафний, який Дмитро Гаврилюк  пробив у стінку. Вадим Медведь намагався скорегувати удар, але мокрий м’яч зрізався з ноги, а розважці розігнали контратаку. Однак голкіпер прочитав удар Степаненка, не зумівши відразу зафіксувати. Ситуацію врятував Назар Гаврилюк, який вибив м’яч на кутовий.


 

Близько 20 хвилин гра під дрібним холодним дощем не тішила не те, що голами, а й результативними моментами. Заміни в команді господарів, яка того дня ще грала матч у чемпіонаті Рівненщини, скинули атакувальні оберти, однак лінія захисту лишилася непохитною. Олександра Прадуна, який двічі намагався прорватися через центр поля, зупиняли опорники, виходячи до чужих воріт то правим, то лівим флангом. Урешті на 81 хв. Назар Гаврилюк протягнув м’яч бровкою, перекинув на лінію штрафного, а Вадим Медведь пробив по воротах. Базилюк-Котович відбив, але Степан Кащин, який набіг із глибини поля, закинув м’яч за комірець – 2:0.

До чужих воріт проривається Володимир Худий
До чужих воріт проривається Володимир Худий

 

Наприкінці матчу розважці могли забити гол престижу, але небезпечний штрафний удар відвів голкіпер, а на добиванні м’яч полетів зависоко. Так само й Кащин на останніх хвилинах цілив по уявних горобцях, що, однак, не завадило ФК «Грем’яче» здобути очки і знову відірватися від міської команди ФК «Острог», яка зіграла внічию з ФК «Хорів».

Утрата очок для острожан, цілком імовірно, обернеться втратою чемпіонства. Утім, до завершення футбольного сезону ще три тури. І вболівальникам з Острожчини точно не буде сумно спостерігати за перебігом чемпіонату.

Коментар
20/04/2024 Субота
20.04.2024
19.04.2024
18.04.2024