Хет-трик Непомнящого й по голу зі штрафних: «Грем’яче» розгромило «Енергію»

19 Жовтня 2020, 12:30
«Грем’яче» розгромило «Енергію» 3128
«Грем’яче» розгромило «Енергію»

Футбольний вікенд у другій лізі Рівненщини був матчами боротьби за друге та третє місця.

У суботу, 17 жовтня, ФК «Зарічне» на виїзді обіграв команду «Садове-2» (3:1), що дозволило зарічненцям вийти на друге місце. 18 жовтня чемпіон ФК «Грем’яче» приймав володимирецьку «Енергію». Здавалося, лідерові перемога не обов’язкова, а от енергетики мали здобувати очки. Утім, у матчі забили 9 голів.

З центру поля розпочинали гості, однак «світло-зелені» з перших хвилин почали тиснути на ворота суперників, адже вже двічі перемагали «Енергію» – у Кубку Рівненщини й попередньому колі чемпіонату.

Шанс відкрити рахунок мав Вадим Медведь, який легко обкрутив захисників, але потужний удар прийняла на себе хрестовина. Ще через хвилину подачу Степана Кащина захист перевів на кутовий. Від прапорця навісив Медведь, Олег Груша в один дотик замкнув, але воротар зумів узяти. Не встигли «енергетики» перейти на половину поля суперника, як Груша перехопив м’яч у центрі, віддав на правий фланг на Медведя. Вадим навісив у штрафний, де вже був Сергій Непомнящий, але форвард не дотягнувся.

1

 

«Енергія» активізувалася й ринула в атаку. Один прохід заблокували захисники, а другу атаку перервав суддя, зафіксувавши офсайд. На 12 хв. володимирчани подали штрафний. М’яч на льоту відбив Назар Гаврилюк, куля відскочила до «двійки» гостей і нападник пробив у дірку між захисниками – повз рамку.

На 14 хв. «енергетики» створили справді небезпечний момент – пройшовши центром поля, нападник вийшов сам на сам із воротарем і потужно пробив. Юрій Шуль намертво забрав м’яч. Грем’ячівці огризнулися атакою на атаку, але Дмитро Гаврилюк пробив засильно.

На 21 хв. Непомнящий отримав м’яч із глибини поля, став набирати швидкість і збив воротаря, який намагався зіграти на виході. Неприємний, але цілком ігровий момент, після якого володимирчани намагалися тиснути, але «світло-зелені» знову й знову випробовували міцність захисту «Енергії». На 27 хв. Олег Груша пройшов по центру віддав Сергієві Непомнящому, який із правого флангу намагався закрутити у ворота, але м’яч відлетів у поле, де його підібрав Вадим Медведь і перекинув воротаря – 1:0.

За наступну п’ятихвилинку «енергетики» двічі подавали стандарт, але м’яч уперто летів повз рамку. Натомість на 33 хв. Дмитро Гаврилюк протягнув бровкою, навісив у штрафний, де Сергій Непомнящий бісиклетою відправив м’яч у сітку – 2:0.

1
Сергій Непомнящий у боротьбі
Сергій Непомнящий у боротьбі

 

«Енергетики» розвели й пробили по воротах – Шуль бере. «Грем’яче» пішло в контратаку. Отримавши м’яч із центру, Непомнящий на межі офсайду підійшов упритул до штрафного суперників, голкіпер вийшов назустріч, намагаючись перехопити в падінні, і бомбардир закотив у порожні ворота – 3:0 на 35 хв.

 До кінця тайму «Енергія» провела кілька непоганих атак, однак активність у чужому штрафному або читав захист, або відбивав голкіпер.

Другу 45-хвилинку «Енергія» розпочала атакою, яку прочитав захист, відправивши м’яч на хід. На вістрі опинився Сергій Непомнящий, якого на підході до штрафного скосив захисник. Суддя призначив стандарт. Валерій Желюк перекинув стінку – 4:0.

«Грем’яче» всіма силами пішло на половину поля суперника й «енергетикам» кілька разів вдалося проскочити «коридором» у захисті, два сейви Шуля зберегли ворота «світло-зелених» сухими.

Натомість Степан Кащин у чужому штрафному засвітив свічку, а Дмитро Гаврилюк пробив у кількох сантиметрах від стійки.

Команди продовжували комбінувати й на 72 хв. Дмитро Гаврилюк поперечною передачею віддав на Миколу Науменка, той з-за меж штрафного майданчика легко підсік і м’яч, філігранно пролетівши під перекладиною, затріпотів у сітці – 5:0.

«Енергія» спромоглася провести атаку, у якій «десятка» вийшов на побачення зі Шулем, але Назар Гаврилюк, повернувшись у свій штрафний, надійно поставив корпус і вивів м’яч в аут. Гравці ФК «Грем’яче» продовжували тиснути. «Енергетики» підловили господарів на контратаці і, скориставшись обрізкою захисту, на 80 хв. поклали м’яч під ближню стійку – 5:1.

1

 

Грем’ячівці розвели, віддавши м’яч на Непомнящого, і той наступної хвилини оформив хет-трик – 6:1.

На 83 хв. рефері призначив штрафний у ворота грем’ячівців. М’яч пролетів повз стінку, Шуль у стрибку намагався дотягнутися, але посковзнувся на мокрому газоні – 6:2.

Наприкінці тайму редути «Енергії» ще випробовували Микола Науменко, Сергій Непомнящий, Степан Кащин, але не зуміли забити. Гості огризнулися двома атаками – на останній хвилині Шуль показав першокласний сейв, а от на 90+1 хв. м’яч таки опинився в сітці – 6:3.

ФК «Грем’яче» підтвердив чемпіонський статус. Попереду в представника Острожчини гра з аутсайдером «Смигою-Кеннеберг». А от долю другого-третього місць у другому дивізіоні вирішуватимуть у завершальному десятому турі.

 

Читайте також:

Тур розгромів: результати матчів у другій лізі Рівненщини

Збірна світу в селі без стадіону: хто і як розвиває футбол на Острожчині

Коментар
25/04/2024 Четвер
25.04.2024
24.04.2024
23.04.2024