У в’язкій і «сухій» битві «Волинь» поділила очки з лідером Першої ліги

16 Жовтня 2020, 18:54
985

Після кількох цілком «прохідних» суперників «Волинь» 16 жовтня тримала іспит перед потенційним лідером Першої ліги «Металістом 1925» — харків’яни наразі втратили найменше балів. Гра показала, що саме такою і буде цього року боротьба за УПЛ — в’язкою і жорсткою, у матчах, де треба витискати все із моментів, які створюєш.

Василь Сачко втретє поспіль виставив однаковий стартовий склад «Волині», з яким вдавалося перемогти у попередніх матчах: Леванідов – Сімінін, Болденков, Войтіховський, Цюпа – Рябов, Приймак — Ляшенко, Протасов, Кизилатеш – Сікорський.

У тренера гостей Валерія Кривенцова (екснападника лучан) випав лідер атак Ямполь.

Матч не вирізнявся високими швидкостями, було видно, що суперники побоюються один одного і після згаяного господарями моменту на старті поєдинку стало зрозуміло, що гра піде до першого забитого.

На 12 хвилині Сергій Сімінін завершував хорошу атаку, яку розпочав на правому фланзі Протасов. Він знайшов у штрафній Сікорського, той побачив забігання капітана і вирізав йому під удар. Сергій пробив у падінні головою, але влучив у стійку, а на добивання не зреагував Кизилатеш, який був сам перед порожніми воротами.

Перший тайм залишився за господарями, які, втім, більше тиснули, ніж загрожували. Із небезпечного виділимо постійні підключення Сімініна, удари якого блокували в останнім момент.

Але в кінці тайму «Металіст 1925» активізувався, причому «наварив» захист лучан на рівному місці. Через неузгодженість Леванідова і Болденкова арбітр призначив вільний удар із штрафного «Волині». Гості з нього заробили тільки кутовий.

Найбільше небезпеки від харківської команди було саме після стандартів, які необачно «привозив» захист лучан поблизу свого штрафного. Згодом таких моментів в грі було ще два, а останній, на 87 хвилині, міг стати фатальним, але «Волинь» виручив Леванідов.


 

У другій половині точилася рівна боротьба і до стовідсоткових нагод справа не дійшла. Відчувалося, що підтримувати високі швидкості, аби зламувати позиційний захист суперника, лучани ще не можуть. Та й «Металіст 1925» відвів гру від своїх воріт.

Усе могли б вирішити заміни, але випускати в атаку у Сачка вирішили спочатку центрального оборонця Приндету, а нападнику Бондаренку тренери виділили трохи більше п’яти хвилин. 

У підсумку – суха нічия 0:0.

«Волинь» входить у важкий період матчів через кожні п’ять днів. Вже 21 жовтня лучанам належить зіграти у Сумах проти «Альянсу», який поки не вийшов із ковідного лазарету і сьогоднішній матч проти «Полісся» пропускав.

До речі, домашні матчі «Волинь» проводитиме без глядачів через коронавірусні обмеження.

 

Коментар
16/04/2024 Вівторок
16.04.2024