Тарас Михалик прокоментував розгромну поразку збірної України

10 Жовтня 2020, 12:33
Тарас Михалик 1157 Джерело: UA Футбол
Тарас Михалик

Колишній гравець збірної України з футболу вважає, що в нинішній непростий період національній команді потрібна підтримка.

Ексгравець збірної України волинянин Тарас Михалик поділився своїми враженнями про товариський матч збірних Франції та України, який завершився в Парижі розгромною поразкою українців 1:7. Про це пише UA Футбол.

«Найпростіше було б після такої великої поразки в Парижі розкритикувати збірну України. Але я цього робити не буду. Саме в такий момент головна команда країни найбільше потребує підтримки. Багато хто вже чомусь став забувати, як зовсім недавно підносили підопічних Андрія Шевченка до топзбірних, однак варто було їм двічі поспіль програти – і понеслося. Так не повинно бути, це не професійно»,  – вважає Тарас.

Він упевнений, що тренерський штаб, попри серйозні кадрові проблеми не тільки через травми, але і через вірусну інфекцію, знайде вихід із ситуації.

Читайте також: Не можу кинути футбол – Тарас Михалик назвав свою наступну команду

«На мій погляд, перш за все, зараз потрібно зосередити увагу на тому, щоб хлопці якомога швидше видерлися з психологічної «ями». Все ж 1:7 –  це чутливий удар по самолюбству. І потрібно встояти на ногах, тим більше, що попереду вже офіційні матчі з ще двома грандами – Німеччиною  та Іспанією в Лізі націй. Напевно тримаючи в пам'яті саме ці поєдинки, Шевченко і виставив в Парижі такий експериментальний склад», – зазначає волинянин.

У кожної поразки, на думку Михалика, є свій позитив. Звичайно, можна нарікати на швидко пропущений гол, який, здалося, вибив з колії наших молодих гравців. Проте новачки команди збагатилися цінним досвідом, який допоможе їм прогресувати.

«Краще програти один раз – 1:7,  ніж десять раз по 0:1», – підкреслює футболіст.

А ще радить усе гарно проаналізувати, зробити правильні висновки й рухатися вперед. Адже підготовка до головного випробування – фінальної  частини чемпіонату Європи, лише в розпалі.

 

Читайте також: Тарас Михалик вірить в успіх своєї колишньої команди, яка бореться за Лігу Чемпіонів

Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024
27.03.2024