Україна – Німеччина: анонс матчу Ліги націй УЄФА

10 Жовтня 2020, 10:33
1947

Збірна України в рамках 3-го туру Ліги націй УЄФА приймає Німеччину, анонс поєдинку.

За рахунок чого і кого українці можуть протистояти німцям? – про це та інше в анонсі матчу від Спорт на Районі та ua-football.

Чи заслуговує збірна України на те, щоб знаходитися в Лізі «А» серед кращих збірних Європи?.

Франція нам дала хороший урок, хороший він тим, що розгром 1:7 трапився в контрольному матчі, тепер в офіційній грі необхідно діяти більш зібрано і організованіше.

І головне - зіграти на результат. Команда Шевченка вже не раз доводила, що може чинити серйозний опір грандам.

У збірної Німеччини також непроста ситуація. По-перше, підопічні Йоахіма Льова ще жодного разу не вигравали в Лізі Націй.

У минулому дебютному розіграші турніру Бундестім в групі з Нідерландами і Францією звів два матчі внічию і двічі програв. Уже в цьому сезоні німці розійшлися миром з Іспанією і Швейцарією, обидва рази 1:1.

Можливо, присутня недооцінка Ліги Націй, як другорядного турніру, і Україна цілком може скористатися цією недооцінкою.

До того ж, Німеччина провела в середу товариський матч проти Туреччини і задовільнилася лише нічиєю 3:3. Так, в команді не було багатьох провідних гравців, але проблеми в обороні Бундестіма відомі давно.

Турки, іспанці, швейцарці в цьому році користувалися помилками захисників, повинні скористатися і українці.

В якому стані збірна України? 2020-й рік не показовий, складний у багатьох відношеннях, особливо у футболі. «Синьо-жовті» двічі забивали в цьому році - Швейцарії (2:1). А потім з тріском програли два матчі поспіль - Іспанії (0:4) і Франції (1:7).

З позитивних моментів виділимо те, що кілька свіжих гравців приїхало в збірну з "Шахтаря" і "Зорі", у тренерів з'явиться більше варіантів для маневрів, хоча всі ми розу

Останній раз Україна і Німеччина зустрічалися в 2016-му на Чемпіонаті Європи, тоді «синьо-жовті» програли 0:2 - голи на рахунку Мустафі і Швайнштайгера.

Більш цікавою і радісною для нас вийшло протистояння в матчі-відкритті «Олімпійського» після серйозної реконструкції. У 2011-му зустріч завершилася бойовою нічиєю 3:3 - голи Ярмоленка, Коноплянки і Назаренка, а також Крооса, Рольфеса і Мюллера.

Напевно, поки це найкраще досягнення. На жаль, українці ще жодного разу не обігрували німців.

Марлос, Коваленко і Бондар в п'ятницю приєдналися до нашої збірної, у четвер Микита Шевченко вже тренувався з головною командою.

З великою ймовірністю саме голкіпер «Зорі» буде захищати ворота «синьо-жовтих», нагадаємо, в п'ятому турі УПЛ Шевченко провів блискучий матч і допоміг луганцям зіграти внічию з «Динамо» (1:1). Бущану, після семи пропущених, треба дати час прийти в себе.

Значна частина гравців «Шахтаря» знаходиться на ізоляції через Ковід-19, коронавірус підтвердили у Пятова, Степаненка і Паньківа, а Буяльський і Зінченко травмовані. Маємо, що маємо.

У Німеччини ситуація з гравцями майже оптимальна, наскільки це можливо. Нойер, Кімміх, Керер, Гнабрі, Горетцька, Зюле, Зане, Вернер, Гюндоган, Клостерманн, Хальстенберг, Кроос з різних причин не грали в товариському матчі з турками, але з Україною, швидше за все, всі вони зможуть взяти участь.

Підбір виконавців у Льова настільки широкий, що сміливо можна виставити два рівноцінні склади. Очі розбігаються. Андрій Шевченко ледь нашкрябає на один.

Україна: Н. Шевченко - Караваєв, Миколенко, Пластун, Михайличенко - Сидорчук, Малиновський - Циганков, Марлос, Ярмоленко - Яремчук.

Німеччина: Нойер - Зюле, Джан, Рюдігер - Клостерманн, Кроос, Кімміх, Госенс - Дракслер, Гнабрі, Вернер.

Коментар
18/04/2024 Середа
17.04.2024
16.04.2024